Universiteter og høyskoler ber om en milliard ekstra

Interesseorganisasjonen for landets universiteter og høyskoler ber Stortinget bevilge 1,29 milliarder kroner ekstra til sektoren til å dekke koronakostnader.
Pandemien har ført til betydelige merkostnader for landets universiteter og høgskoler. UHR ber Stortinget om ekstrabevilgning for å kompansere for dette. 
        
            (Foto: Frida H. Gullestad)

Pandemien har ført til betydelige merkostnader for landets universiteter og høgskoler. UHR ber Stortinget om ekstrabevilgning for å kompansere for dette.  Foto: Frida H. Gullestad

Universitets- og høgskolerådet (UHR) har gjort et estimat på hvor store ekstrautgifter koronapandemien har medført for universiteter og høyskoler, skriver  Khrono.

De vil at finanskomiteen på Stortinget skal vurdere å bevilge penger til å dekke kostnadene i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett.

LES OGSÅ: NTNU får 355 millioner i ekstrautgifter

Den umiddelbare økonomiske effekten av koronakrisen går i to retninger, ifølge UHR:

På den ene siden har nedstenging av universiteter og høgskoler betydd en stopp i en vesentlig del av aktivitet og dermed i første omgang lavere kostnader. I tillegg til kutt i ordinære driftskostnader er det i første rekke reisekostnader og arrangementskostnader som viser stort fall etter nedstengningen. Dette er innsparinger som ifølge brevet er anslått til 500 millioner kroner for 2020.

Samtidig førte nedstengningen denne våren til negative økonomiske effekter for rekrutteringsstillinger, bidrags- og oppdragsfinansiert virksomhet (BOA) og forskning.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Professor ved UiB tiltalt for å ha levert falske reiseregninger

En professor ved Universitetet i Bergen er tiltalt for grovt bedrageri.

Rekordlav flytende rente hos Lånekassen

Fra 1. september vil den flytende renta på studielån ligge på 1,539 prosent. Så lav har den aldri vært før.

Digital fotoautomat skal opprettholde smittevern på campus

En nettbasert løsning skal hindre kø blant studenter og ansatte som trenger adgangskort til semesterstart.

Ytring:

Kan vi gjøre Norges framtid til NTNUs sommervisjon?

NTNU-tankesmien bør ikke bare studere virkeligheter, men få nye virkeligheter til å oppstå, skriver Arne B. Johansen.