- Det var et stort sjokk da de leste opp navnet mitt

Vi møtte en sjokkert studentleder minutter etter at valgseieren var offentlig.

Den nye NSO-lederen Håkon Randgaard Mikalsen ble sjokkert da han ble ropt opp som vinner av valget.
Den nye NSO-lederen Håkon Randgaard Mikalsen ble sjokkert da han ble ropt opp som vinner av valget.
Publisert Sist oppdatert

- Jeg følte jeg hadde en god mulighet, men følte meg ikke sikker på noe som helst. Det var et stort sjokk da de leste opp navnet mitt, sier Håkon Randgaard Mikalsen.

Han har tatt plass ved et av bordene i foajeen på hotellet i Tønsberg hvor NSO avholder sitt landsmøte i helgen for en improvisert pressekonferanse.

Da han la seg i går kveld var han leder for studentene i Bergen. Når han legger seg i kveld er han påtroppende leder for alle studentene i landet.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

- Ikke nok pils

- Det synker sakte inn. Det eneste jeg tenker akkurat nå er at jeg ikke har nok pils til å feire i kveld.

Mikalsen var innstilt av valgkomitéen som leder av NSO. I tillegg hadde også Ida Austgulen og Håkon Randgaard Mikalsen meldt sine kandidatur til ledervervet.

- Hva vil være de største utfordringene det neste året?

- Det ene er foretaksmodellen som skal utredes. Det er viktig at vi er på ballen der. I tillegg kommer Shot-undersøkelsen til høsten, og vi vet at det er mange studenter som sliter psykisk. Så det blir viktig. Den siste store saken er studentøkonomien. Vi vet jo at mange må tære på sparekontoen, ta opp lån eller få hjelp hjemmefra for å ha råd til å studere.

LES OGSÅ: En av kandidatene vil nedprioritere antallet studentboliger

Enighet er en styrke

Mikalsen virker ikke helt med. Litt i en boble. Han unnskylder seg også selv. Sier at hodet ikke helt er med. Kanskje ikke så rart bare minutter etter offentliggjøringen av resultatet.

- Du ønsker større synlighet og engasjement. Er studentbevegelsen for lik i meninger?

- Vi er enige om problem og løsning. Det er ikke et problem for studentbevegelsen. Tvert i mot. Det betyr at politikerne burde lytte mer til oss.

- Men vi må passe på å kommunisere hva vi driver med. Til alle. Både til studentene vi representerer, samfunnet generelt og til politikerne, legger Mikalsen til.

Bra med kritikk

Han erkjenner at NSO kunne vært bedre på dette, men viser til at det er en organisasjon med kontinuerlig utskifting.

- Men det er viktig at det rettes kritikk mot oss og stilles spørsmål ved vedtatte sannheter. Også må vi være i stand til å svare godt på påstandene.

Han ser dog ikke at det finnes noe enkelt svar på spørsmålet «hvordan skal dere bli mer synlige?».

- Det finnes ingen «quick fix». En kan tenke seg kampanjer og informasjon i velkomstbrev, men vi må i hvert fall jobbe bredt og ha mange tiltak. Når det er sagt er det sakene som skal gjøre oss synlige.