Bygger modell for felles studentsamskipnad

Når NTNU fusjoneres med HiST, HiG og HiÅ må også studentsamskipnadene omstruktureres. Det kan bety at høgskolene i Lillehammer og Volda blir en del av samskipnadspakken.
Styreleder Knut Jørgen Vie i Studentsamskipnaden (SiT). 
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Styreleder Knut Jørgen Vie i Studentsamskipnaden (SiT).  Foto: KRISTOFFER FURBERG

I dag, fredag, sendes en rapport om nye modeller for en enhetlig studentsamskipnad i nye NTNU ut på høring. Når dagens NTNU fusjonerer med HiST, HiG og HiÅ fra nyttår skal også et samlet tilbud for studentvelferden være på plass.

Fire modeller

Styreleder Knut Jørgen Vie i Studentsamskipnaden i Trondheim (SiT) har sammen med de øvrige styrelederne og administrerende direktørene i de aktuelle samskipnadene utgjort en arbeidsgruppe som har sett på ulike modeller.

De startet med fire muligheter der det ene var å fortsette som før med separate samskipnader, den andre å outsource oppgavene, den tredje at SiT tar over ansvaret for samskipnadene i Oppland og Sunnmøre, den fjerde at SiT tar over ansvaret for nåværende HiG og HiÅ.

Vanskelig valg

Studentsamskipnadene i Oppland og Sunnmøre inkluderer nemlig i dag henholdsvis også Høgskolen i Lillehammer og Høgskolen i Volda.

- Vi har fått signaler fra Kunnskapsdepartementet om at vi bør gå for fisjon eller fusjon, altså at vi enten tar over ansvaret for samskipnadene i Oppland og Sunnmøre, eller at vi får en fisjon der vi tar over ansvaret for Høgskolen i Gjøvik og Høgskolen i Ålesund, sier Vie.

Han beskriver valget som en viktig beslutning, og sier arbeidsgruppa ikke har noen klar anbefaling ennå. 

- Dette må behandles i samskipnadsstyrene når høringssvarene er inne. Det finnes utfordringer ved alle modellene, noe som gjør at vi må være på vakt og jobbe hardt for at prosessen går så godt for seg som mulig, men det er ikke gitt at selve beslutningen blir vanskelig. Det kan hende at det gir seg selv etterhvert som vi nærmer oss den, sier Vie.

Ikke store endringer for studentene

Høringsfristen er allerede 26. august, og samskipnadsstyrene skal sende en innstilling til Kunnskapsdepartementet i september.

Vie sier målet er at brukerne ikke skal merke stor forskjell i den strukturelle endringen av studentsamskipnadene.

- Vi driver med det samme allerede, og er underlagt samme lovverk. Endringen kommer til å bli på det administrative planet, ikke på tilbudssiden, sier han.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

18 nye tilfeller av korona ved NHH

De siste to døgnene har 18 studenter ved Norges Handelshøgskole i Bergen fått bekreftet koronasmitte.

Ansettelse av instituttledere:

NTNU foreslår unntak for vitenskapelig kompetanse

NTNUs ledelse åpner for å ansette instituttledere uten vitenskapelig førstekompetanse.

Opphavsrett:

UiO vil gi kompensasjon for å gjenbruke digitale forelesninger

Nå vil NTNU-tillitsvalgte at NTNU skal ta tak i spørsmålet om kompensasjon. – Vi har meldt saken inn til Sesam-møtet på fredag, sier Ronny Kjelsberg i NTL.

Tror pandemien vil endre forskning for all fremtid

Hva gjør den pågående pandemien med forskning, og hvordan kan en sørge for at andre kriser får samme forskningsomfang? Det var blant spørsmålene da Indikatorrapporten ble lagt frem torsdag.