Student fikk eksamen på tulle-nynorsk

NTNU beklager etter at student ved NTNU i Gjøvik fikk eksamensoppgaven på ubegripelig nynorsk.
 

«Kvisleis er investeringa si internrente samanlikna med alternativ kost? Gjev begrunning tå svaret»

Reaksjonene er mange etter at Ingeborg Steine måtte lese en noe uvanlig variant av nynorsk da hun hadde eksamen i «Statistikk og økonomi»  i forrige uke. Nå diskuteres det i sosiale medier om forsøket på nynorsk tekst er en spøk, en provokasjon eller bare slett kunnskap om nynorsk.

«Fyr ein omfram fresemaskin verdsetjas denne mot kjøp tå ny.», heter det blant annet i eksamensteksten. Ord som anskaffingskost og verdsetj opptrer også i teksten.

Kvisleis...

«Det her må jo vera ein spøk. Eller?», spør en som diskuterer saken i Språkspalta på Facebook.

«Altså, kvisleis??», spør en annen.

En annen viser til UAs artikkel om at NTNU var klaget inn til Språkrådet for manglende nynorskbruk på eksamensoppgavene: «...kanskje de brukte google translate og litt passiv-aggressiv kreativitet?», spør hun.

På twitter har Ingeborg Steine lagt ut et bilde av eksamensoppgaven, og skriver: «Dette var min økonomieksamen på `nynorsk´.», konstaterer hun.

NTNU beklager

NTNU svarer: «Hei! Ei slik oversetting skulle aldri ha vore sendt ut som eksamensoppgåve. Det ber me om unnskyldning for! Skal følgast opp!»

NTNU skriver også at i dette tilfellet har ikke emneansvarlig kvalitetssikret eksamensoppgaven, slik rutinene tilsier.  

Norsk Målungdom har også meldt seg på diskusjonen og sier de kan være behjelpelige hvis Ingeborg Steine vil klage.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Student fant Nord-Norges første viking-handelssted

En UiT-student har ifølge universitetet funnet fram til det første kjente handelsstedet fra 800-tallet som vi kjenner til i Nord-Norge.

Utøya-studie med overraskende funn

Tidlige fysiske plager, som hodepine og magesmerter, etter en traumatisk hendelse kan gi økt risiko for langvarige psykiske plager, ifølge en Utøya-studie.

Misfornøyd med Sits boliginformasjon på nett

Student Victoria Dontsova mener manglende innvendige bilder og plantegninger på Sits nettsider skaper unødvendig merarbeid for flytteklare studenter.

Rapport:

Nesten 1 av 4 undervisningsansatte melder om svekket IT-sikkerhet i hjemmekontor

Flere ansatte i hjemmekontor melder om svekket IT-sikkerhet som følge av at jobben måtte gjøres hjemmefra. Undervisningsansatte er nesten i toppen av listen.