En av fem studenter vil ikke ha barn

Hver femte student i Norge vil ikke ha barn, ifølge en undersøkelse. Andelen som ønsker barn blant studenter, er lavere enn i andre grupper, sier forsker.
Bare 57 prosent av studentene oppgir at de ønsker seg barn. (Arkivbilde) 
        
            (Foto: Solveig Mikkelsen)

Bare 57 prosent av studentene oppgir at de ønsker seg barn. (Arkivbilde)  Foto: Solveig Mikkelsen

De siste ti årene har fruktbarhetstallene i Norge gått nedover, og undersøkelsen som Sentio har gjort på vegne av Norsk studentorganisasjon (NSO) og Universitas, kan kanskje tyde på at trenden ikke vil snu med det første, skriver studentavisen.

Undersøkelsen viser at 57 prosent av norske studenter ønsker seg barn, mens 19 prosent vil ikke ha barn.

Kristin Engh Førde, antropolog og postdoktor i kjønnsforskning ved Universitetet i Oslo (UiO), sier til studentavisen at andelen som ønsker barn blant studenter, er lavere enn i undersøkelser gjort blant andre befolkningsgrupper.

Førde viser til en rapport fra Institutt for samfunnsforskning hvor 86 prosent av respondentene oppgir at de vil ha barn.

I Sentio-undersøkelsen kommer det også fram at 6 prosent av studentene allerede har barn. 17 prosent sier de er usikre på om de vil ha barn.

1.009 personer deltok i undersøkelsen tilknyttet studiesteder over hele landet. Undersøkelsen har en feilmargin på 1,9 prosentpoeng.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Skattejakt i bibliotekene:

Noen bøker er så små at folk fikk synsskader

Fem hundre år gamle prestehåndbøker, byplaner fra etterkrigstiden, og en førsteutgave av en av Isaac Newtons verker. Det er bare noe av det man kan finne på Gunnerusbiblioteket og i Dora-arkivet.

Gjesteskribenten:

Ved universitetene virker det som man snakker om studenter og ikke med dem

Det finnes ingen enkel løsning på den manglende tilliten mellom studenter og ansatte i debatten om tilsynelatende lettkrenkede studenter, men en god start er å snakke mer med studentene og mindre om dem, mener denne ukens gjesteskribent.

Ville gjøre studie på skolestenging - fikk nei

– Vi trenger randomiserte studier for å finne ut om skolestenging er en god idé. Det er sørgelig at vi ikke klarer å gjennomføre det, sier fagdirektør Atle Fretheim i Folkehelseinstituttet.

Mener Nokut har for mye makt

Avgått Nokut-direktør Terje Mørland mener dagens regelverk bør slankes.