En av fem studenter vil ikke ha barn

Hver femte student i Norge vil ikke ha barn, ifølge en undersøkelse. Andelen som ønsker barn blant studenter, er lavere enn i andre grupper, sier forsker.
Bare 57 prosent av studentene oppgir at de ønsker seg barn. (Arkivbilde) 
        
            (Foto: Solveig Mikkelsen)

Bare 57 prosent av studentene oppgir at de ønsker seg barn. (Arkivbilde)  Foto: Solveig Mikkelsen

De siste ti årene har fruktbarhetstallene i Norge gått nedover, og undersøkelsen som Sentio har gjort på vegne av Norsk studentorganisasjon (NSO) og Universitas, kan kanskje tyde på at trenden ikke vil snu med det første, skriver studentavisen.

Undersøkelsen viser at 57 prosent av norske studenter ønsker seg barn, mens 19 prosent vil ikke ha barn.

Kristin Engh Førde, antropolog og postdoktor i kjønnsforskning ved Universitetet i Oslo (UiO), sier til studentavisen at andelen som ønsker barn blant studenter, er lavere enn i undersøkelser gjort blant andre befolkningsgrupper.

Førde viser til en rapport fra Institutt for samfunnsforskning hvor 86 prosent av respondentene oppgir at de vil ha barn.

I Sentio-undersøkelsen kommer det også fram at 6 prosent av studentene allerede har barn. 17 prosent sier de er usikre på om de vil ha barn.

1.009 personer deltok i undersøkelsen tilknyttet studiesteder over hele landet. Undersøkelsen har en feilmargin på 1,9 prosentpoeng.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

NTNU best i landet i europeisk stipendordning  

Midlene fra Marie Sklodowska-Curie Individual Fellows er fordelt, og NTNU gjør det best av de norske universitetene.

NTNUs campussamling blir trolig ikke ferdig før i 2030

Målsetningen var at NTNUs samlede campus skulle stå klart i 2025. Prosjektdirektør Merete Kvidal tror alt er klart først i 2030. Byggestart er utsatt til 2024.

Nord universitet:

Her bidrar studentene med fengende musikk i lunsjen

Hver fredag møter ansatte, studenter og lokalbefolkning opp for å få med seg huskonserten på campus Levanger.