Ni av ti nyutdannede teknologer og realister i jobb innen fem måneder

En ny undersøkelse fra Tekna viser at medlemmene deres kommer raskt i jobb etter endt utdanning. 72 prosent har fått jobb før de er ferdige med studiene.
Tidlig rekruttering tyder på hard konkurranse om de beste kandidatene, ifølge Tekna-president Lise Lyngsnes Randeberg. 
        
            (Foto: Tore Oksholen)

Tidlig rekruttering tyder på hard konkurranse om de beste kandidatene, ifølge Tekna-president Lise Lyngsnes Randeberg.  Foto: Tore Oksholen

– Etterspørselen etter teknologisk og realfaglig kompetanse er igjen stor, og dette viser at de som velger en høy utdanning innen disse fagene, velger lurt. De aller fleste er i jobb kort tid etter avsluttede studier, sier Tekna-president Lise Lyngsnes Randeberg i en pressemelding.

Fagforeningen, som har 81.000 medlemmer med mastergrad innen teknologi, realfag eller naturvitenskap, gjennomfører en årlig undersøkelse blant sine medlemmer. Årets undersøkelse viser at 91 prosent av dem som avsluttet utdanningen i fjor sommer, hadde fått jobb innen fem måneder etter at de var ferdige med å studere. Det er den høyeste andelen som er i jobb siden 2013.

1.150 av 2.346 medlemmer har svart på undersøkelsen, noe som tilsvarer en svarprosent på 49.

Antallet som rapporterte at de var arbeidsledige, var under 7 prosent.

Til sammenligning rapporterte over 16 prosent at de var ledige i 2016, da krisen i oljesektoren hadde rammet arbeidsmarkedet. Ledighetstallene nærmer seg nå nivået fra før oljekrisen, da ledigheten fem måneder etter studieslutt lå på 5 prosent.

Undersøkelsen viser også at 72 prosent hadde fått jobb før de var ferdige med studiene.

– Det er et tegn på at det er hard konkurranse mellom virksomhetene om de beste kandidatene når rekrutteringen starter tidlig, sier Randeberg.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Nord universitet:

15 ansatte kan bli sagt opp på lærerutdanninga

Levanger: - Det er tungt å gå og gruble på dette og det preger praten under lunsj. Alle er usikre på hva som skal skje, sier Ole Petter Vestheim  og Tore Kristian Aune.

NTNU best i landet i europeisk stipendordning  

Midlene fra Marie Sklodowska-Curie Individual Fellows er fordelt, og NTNU gjør det best av de norske universitetene.

NTNUs campussamling blir trolig ikke ferdig før i 2030

Målsetningen var at NTNUs samlede campus skulle stå klart i 2025. Prosjektdirektør Merete Kvidal tror alt er klart først i 2030. Byggestart er utsatt til 2024.

Nord universitet:

Her bidrar studentene med fengende musikk i lunsjen

Hver fredag møter ansatte, studenter og lokalbefolkning opp for å få med seg huskonserten på campus Levanger.