Ni av ti nyutdannede teknologer og realister i jobb innen fem måneder

En ny undersøkelse fra Tekna viser at medlemmene deres kommer raskt i jobb etter endt utdanning. 72 prosent har fått jobb før de er ferdige med studiene.
Tidlig rekruttering tyder på hard konkurranse om de beste kandidatene, ifølge Tekna-president Lise Lyngsnes Randeberg. 
        
            (Foto: Tore Oksholen)

Tidlig rekruttering tyder på hard konkurranse om de beste kandidatene, ifølge Tekna-president Lise Lyngsnes Randeberg.  Foto: Tore Oksholen

– Etterspørselen etter teknologisk og realfaglig kompetanse er igjen stor, og dette viser at de som velger en høy utdanning innen disse fagene, velger lurt. De aller fleste er i jobb kort tid etter avsluttede studier, sier Tekna-president Lise Lyngsnes Randeberg i en pressemelding.

Fagforeningen, som har 81.000 medlemmer med mastergrad innen teknologi, realfag eller naturvitenskap, gjennomfører en årlig undersøkelse blant sine medlemmer. Årets undersøkelse viser at 91 prosent av dem som avsluttet utdanningen i fjor sommer, hadde fått jobb innen fem måneder etter at de var ferdige med å studere. Det er den høyeste andelen som er i jobb siden 2013.

1.150 av 2.346 medlemmer har svart på undersøkelsen, noe som tilsvarer en svarprosent på 49.

Antallet som rapporterte at de var arbeidsledige, var under 7 prosent.

Til sammenligning rapporterte over 16 prosent at de var ledige i 2016, da krisen i oljesektoren hadde rammet arbeidsmarkedet. Ledighetstallene nærmer seg nå nivået fra før oljekrisen, da ledigheten fem måneder etter studieslutt lå på 5 prosent.

Undersøkelsen viser også at 72 prosent hadde fått jobb før de var ferdige med studiene.

– Det er et tegn på at det er hard konkurranse mellom virksomhetene om de beste kandidatene når rekrutteringen starter tidlig, sier Randeberg.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Regjeringen vil la noen studenter få vende tilbake

Universiteter, høyskoler og fagskoler åpner for noen studenter og ansatte, sa statasminister Erna Solberg på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Nettbasert undervisning:

– Litt anarki i valg av digitale løsninger

Professor Rune Hjelsvold har sett på hvordan det egentlig går med den nettbaserte undervisningen på NTNU. – Underviserne bruker 28 ulike verktøy, det blir uoversiktlig, sier han.

Store forskjeller mellom fakulteter:

SU gir bokstavkarakterer til nesten alle studentene

NTNU har besluttet å endre 370 emner hvor det avlegges eksamen denne våren fra bokstavkarakter til enten bestått eller ikke bestått. Ved Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap (SU) endrer de bare tre emner.

Medisinprofessor, overlege og dikter

Unni Syversen er professor i endokrinologi ved NTNU, overlege ved St. Olavs hospital - og skriver dikt om koronaepidemien.