Slik blir den ekstra støtta til studenter

– Alle studenter som krysser av på en egenerklæring om at de har tapt inntekt på grunn av koronakrisen, vil få utbetalt pengene, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim.
Den nye krisepakka tilgodeser stuentene med 8000 kroner i stipend.  
    
      (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Den nye krisepakka tilgodeser stuentene med 8000 kroner i stipend.   Foto: KRISTOFFER FURBERG

Rundt en tredel av ekstralånet studentene får i vår, til sammen 8.000 kroner, blir omgjort til stipend.

Det er klart etter at Stortinget er blitt enige om å legge en milliard ekstra i potten i økonomisk støtte til studentene.

– Nå vil tusenvis av studenter få utbetalt et stort beløp i april, i tillegg til å kunne motta et tilleggslån i mai, hvor deler av det vil bli omgjort til stipend senere, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H).

LES OGSÅ: - Et stort steg i riktig retning

LES OGSÅ: Asheim om reaksjonene: - Umusikalsk

Krysse av i egenerklæring

Regjeringen foreslo i forrige uke å utvide fristen for å søke om lån og stipend til 15. april. Det ble også besluttet at resten av studiestøtten for semesteret utbetales samlet i april. Samtidig ble det bestemt at studenter som har mistet inntekt kan få et tilleggslån på 26.000 kroner. Stortinget vedtok også at en milliard skal brukes for å omgjøre deler av tilleggslånet til stipend.

– Alle studenter som krysser av på en egenerklæring om at de har tapt inntekt på grunn av koronakrisen, vil få utbetalt pengene, sier Asheim.

I egenerklæringen må studentene bekrefte at de har mistet inntekt i perioden på grunn av smitteutbruddet, og at de kan dokumentere dette på forespørsel fra Lånekassen.

Alle som oppfyller kravene i egenerklæringen, vil få 8.000 av de 26.000 kronene omgjort til stipend. Pengene blir utbetalt som lån. En andel av dette blir gjort om til stipend i ettertid, slik det gjøres med den ordinære studiestøtten.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Historien om en knapp

Fredag før pinse varslet NTNU at «#MeToo-knappen» endelig var på plass. Den skulle egentlig vært klar innen 1. mai 2019. Og innen 1. oktober 2018.

Planlegger ny studentlandsby ved NTNU i Gjøvik

Planen er å bygge 170-190 studenthybler i Mustad Næringspark.

Nina Sandberg tar ikke gjenvalg

Utdanningspolitiker Nina Sandberg (Ap) vil slippe nye koster til fra høsten 2021.

Universitetene er ikke et middel for politikere

- Finansieringssystemet til universitetene må ikke bli brukt til politisk styring av utdanningstilbud, skriver tre representanter for sammenslutningen New University Norway i denne ytringen.