Digital fotoautomat skal opprettholde smittevern på campus

En nettbasert løsning skal hindre kø blant studenter og ansatte som trenger adgangskort til semesterstart.
Det vil bli mindre kø utenfor NTNU Vakt og services luker til høsten. Studenter og ansatte skal heller få fikset adgangskort via en nettløsning. 
        
            (Foto: Jahn Ivar Kjølseth)

Det vil bli mindre kø utenfor NTNU Vakt og services luker til høsten. Studenter og ansatte skal heller få fikset adgangskort via en nettløsning.  Foto: Jahn Ivar Kjølseth

Å fikse nytt adgangskort til NTNUs lokaler og tjenester i starten av høstsemesteret kan være en langdryg affære for både studerende og ansatte. Tusenvis av nye studenter skal ta bilde og fikse passord til sitt flunkende nye adgangskort hos Campusservice – og dette skaper køer.

Etter Covid-19-pandemien traff Norge har større ansamlinger, som køer, ikke vært å foretrekke, og interne krefter i NTNU har nå bidratt til en snarlig løsning på problemet. Fagområde for vakt og service ved Campusservice har slått hodene sammen med NTNU IT og har utviklet en nettbasert tjeneste hvor studenter og ansatte kan ta bilde av seg selv eller laste opp passfoto, velge seg et passord, og ferdigstille adgangskortet for trykk.

– Den nye løsningen skal brukes av alle de over 9000 nye studentene som kommer i høst, samt alle andre kortbrukere på NTNU; til sammen mulig over 50 000, står det på Innsida.

Det vil bli satt opp telt utenfor ulike campus hvor man kan plukke opp kortet etter man har sendt inn bilde og opplysninger.

Testingen foregår i sommer i Gjøvik, hvor rundt 90 sommerstudenter skal være prøvekaniner for tjenesten.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Kan gå mot mer hjemmekontor

Siden i vår har hovedregelen for oppstart vært at NTNU-ansatte skal tilbake på campus i august. Nå skal NTNU revurdere innholdet i denne regelen.

KI-rektor advarer mot hardt klima i den svenske koronadebatten

Advarer mot et stadig hardere debattklima i kjølvannet av pandemien: KI-rektor Ole Petter Ottersen uttrykker uro for at Sverige skal havne i samme negative spiral som der USA befinner seg.

Semesterstart nærmer seg - studentledere holder pusten

For første gang foregår studiestart mens en pandemi pågår. Ledere av studentorganisasjoner i Trondheim ser fram til et nytt semester hvor studentene får innta campus igjen. Samtidig er de bekymret.