Kritiske til gjennomføringen av studentpolitisk toppmøte

Det som skulle være en dialog mellom studentledere og politikere ble i stedet en to timer lang monolog med studentlederne som publikum, mener NSO.
NSO-leder Andreas Trohjell studentene ikke ble hørt under årets studentpolitiske toppmøte. 
        
            (Foto: Henriette Frøysland Thorkildsen/Studvest)

NSO-leder Andreas Trohjell studentene ikke ble hørt under årets studentpolitiske toppmøte.  Foto: Henriette Frøysland Thorkildsen/Studvest

For tredje år på rad arrangerte regjeringen i høst Studentpolitisk toppmøte. Men der møtet før har vært en dialog mellom statsråder og representanter fra studentene, ble det i år mer en monolog, ifølge Norsk Studentorganisasjon (NSO).

I et brev til departementet skriver NSO-leder Andreas Trohjell at studentlederne føler at de har vært til stede på en to-timers konferanse hvor de kun får lytte, ikke komme med innspill.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Forståelse for situasjonen

Trohjell skriver videre at de to tidligere toppmøtene har hatt nettopp dialog mellom statsråd og studentleder i sentrum.

Dette mener han det burde vært mulig å få til også under årets møte, selv om NSO har forståelse for at pandemien fører til at møtet ikke kan arrangeres på normalt vis.

På bakgrunn av dette oppfordrer NSO nå Kunnskapsdepartementet til å gjennomføre en evaluering blant deltakerne på møtet.

Ville kostet kvart million

- Dette er åpenbart ikke en ny linje for hvordan studentpolitisk toppmøte skal gjennomføres. Det var en kriseløsning i krisetid, sier statssekretær Aase Marthe Horrigmo i Kunnskapsdepartementet.

Hun sier det ville kostet departementet en kvart million dersom de skulle gjennomført arrangementet slik at alle som fulgte med på det kunne bidra.

- Da var vår vurdering at vi gjennomførte et opplegg hvor studentene ble oppfordret til å sende spørsmål både i forkant, underveis og i etterkant av møtet, sier Horrigmo.

Hun understreker også at departementet jevnlig har møter med sektoren, møter hvor også studentene er representert, i tillegg til møter med kun representanter fra studentene.

- Disse møtene setter vi veldig stor pris på, fordi det gir oss nyttige innspill i arbeidet med å forbedre den vanskelige situasjonen mange står i nå, sier Horrigmo.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Tok oppgjør med urban arroganse

Folkeaksjonen for høyere utdanning på Helgeland gir ut bok om arbeidet for å berge campus Nesna.

NTNU vil ikke gi ansatte korona-kompensasjon

Forskerforbundet fikk ikke med seg arbeidsgiver på å gi kompensasjon til alle ansatte.

Studiestart blir både digital og fysisk

Det blir antakelig en mer digital studiestart i januar enn planlagt, varslet prorektor Marit Reitan da hun orienterte NTNUs styremøte.

NTNU med 40 millioner til Samfundet

Rektor Anne Borg legger pengene på bordet for å bidra til at utbygging av Studentersamfundet kan bli noe av.