Sundebygget

Sundebygget på campus Ålesund er offisielt åpnet

Bygget skal romme studentaktiviteter og studenthybler i sentrum av campus.

Studentleder i Ålesund Ole Markus Simonsen klippet båndet til det nye bygget. På hans vestre side er ordfører i Ålesund Eva Vinje Aurdal.
Studentleder i Ålesund Ole Markus Simonsen klippet båndet til det nye bygget. På hans vestre side er ordfører i Ålesund Eva Vinje Aurdal.
Publisert

Torsdag var det offisiell åpning for det nye bygget på campus Ålesund, Sundebygget. Tanken bak bygget er at det skal samle studentene.

Det skriver NTNU Nyheter.

- For prosjektgruppen har det hele tiden vært viktig at det nye studentbygget skal ligge i nær tilknytning til universitetet, og være et naturlig samlingspunkt for studenter, arbeids- og næringsliv og akademia, forklarte Annik Magerholm Fet, viserektor ved NTNU i Ålesund til NTNU Nyheter.

30. august i fjor var det den seremoniell nedleggelsen av den første grunnsteinen og nå, snart ett år senere står bygget klart. Den gangen sa Rolf Viddal i Sit at bygget ville bli noe helt unikt i Norge.

Takterasse og utsikt over fjell

Sundebygget har tre etasjer hvor studentaktiviter skal kunne ta plass. Et konsertlokale, treningsenter og areal som en innovasjonshub blir tilgjengelig for studentene. Bygget har også 85 studenthybler på toppen med både takterasse og utsikt over fjellene.

Administrerende direktør i Sit, Audhild Kvam, forteller at Sundebygget skal være et «levende bygg» hvor studietidens beste minner skapes.

- Å skape et bygg som gir rom for et rikt og meningsfullt studentliv har vært viktig for oss. Derfor har studentene selv fått være med på å påvirke utformingen av det nye bygget, og legge til rette for innhold som bidrar til aktivitet og sosialisering, også utover vanlig studietid, sier hun.

Les også:

- Klart for byggestart for studenthuset i Ålesund

- Foreslår disse investeringene for å redusere NTNUs avsetninger