Sykepleiere fortviler over mangelen på verneutstyr

Tirsdag erklærte Papua Ny-Guinea krisetilstand blant annet med regler om å holde seg hjemme, og regler om hvem som kan prate med mediene.
Fattige land blir ekstra hardt rammet av koronaviruset.  
        
            (Foto: Alissa Eckert, MS; Dan Higgins, MAM)

Fattige land blir ekstra hardt rammet av koronaviruset.   Foto: Alissa Eckert, MS; Dan Higgins, MAM

4.000 sykepleiere i Papua Ny-Guinea ventes denne uken å gå ut i streik grunnet bekymring over manglende verneutstyr for helsepersonell.

Aksjonen følger en «sit-in»-protest i hovedstaden Port Moresby torsdag, hvor nesten 600 sykepleiere deltok, ifølge The Guardian.

Ifølge generalsekretær Gibson Siune i PNG Sykepleierforbund vil flertallets av forbundets medlemmer delta. De representerer om lag 20 prosent av landets sykepleiere, og opplyser at de er villige til å streike inntil de blir hørt.

Statsminister James Marape lovet etter torsdagens protest at personlig verneutstyr vil bli gjort tilgjengelig for landets leger og sykepleiere denne uken.

Ifølge helseminister Jelta Wong har Papua Ny-Guinea 580 tester tilgjengelig. 4.000 tester ventes å ankomme landet i løpet av neste uke.

Papua Ny-Guinea registrerte sitt første og eneste koronatilfelle 20. mars.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Medisinstudentene vil tilbake til pasientene

Medisinstudentene mener den pasientnære undervisningen bør starte opp igjen så raskt som mulig. – Det er en stor del av utdanningen vår, sier leder for medisinstudentene,

Ytring:

Ap, Sp og FrPs lek med spåkula

Vi stiller oss spørrende til hvem som skal ha denne definisjonsmakten på hva som er arbeidsrelevant, og hvordan man kan vite hva arbeidslivet har behov for i de kommende årene?

Dette er medisin mot frafall i videregående

Gjennom solidaritetskorpset kan ungdom mellom 18 og 30 år jobbe frivillig i et annet land i Europa. Det ga meg tryggheten jeg trengte, skriver Sondre Hansen.

Gjesteskribenten:

Hvordan har vi klart oss på NTNU under pandemien?

Hvordan har vi klart oss på NTNU så langt? spør Helge Holden. Her diskuterer han noen av erfaringene med å holde det gående under en pandemi.