Suppleringsopptaket

7000 får tilbud om studieplass

Etter årets suppleringsopptak til universiteter og høyskoler har 81,7 prosent av søkerne fått tilbud om studieplass, 2 prosentpoeng flere enn ved hovedopptaket.

Åtte av ti prosent av kvalifiserte søkere fikk plass ved årets samordna opptak (arkivfoto fra immatrikuleringen ved NTNU 2015).
Åtte av ti prosent av kvalifiserte søkere fikk plass ved årets samordna opptak (arkivfoto fra immatrikuleringen ved NTNU 2015).
Publisert

Totalt har nå 113.514 personer fått tilbud om studieplass via Samordna opptak. Dette utgjør 81,7 prosent av de kvalifiserte søkerne, samme prosentandel kvalifiserte som etter suppleringsopptaket i fjor.

Samordna opptak opplyser til NTB at det ikke er store endringer i årets suppleringsopptak sammenlignet med tidligere år.

I suppleringsopptaket er det sendt ut 12.107 tilbud, der noen søkere får flere tilbud. 7.456 ulike søkere får nå tilbud, av dem 3.394 er søkere som sto uten tilbud i hovedopptaket.

I tillegg har 2.963 personer fått tilbud om studieplass på en høyere prioritet enn den de opprinnelig fikk. Disse mister da det gamle tilbudet.

Det er også 2.975 søkere som har fått tilbud om plass etter å ha søkt på ledige studieplasser.

Det er nå 16.532 kvalifiserte søkere som fremdeles er med i opptaket, uten tilbud om studieplass. Tilsvarende tall for i fjor var 17.023.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Powered by Labrador CMS