Reagerer på Borten Moes uttalelse om brannen i «Jugend-dronninga»: - Usmakelig

Førsteamanuensis ved NTNU reagerer på at Borten Moe uttaler seg som han gjør om den nylige brannen i Elgeseter Gate 30b.

Ola Borten Moe uttalte seg på Facebook om brannen som skjedde i Trondheim i helga.
Ola Borten Moe uttalte seg på Facebook om brannen som skjedde i Trondheim i helga.
Publisert Sist oppdatert

I et innlegg på ansvarlig redaktør i Trønderdebatt Snorre Valens Facebook-side kom minister for forskning og høyere utdanning Ola Borten Moe med noen betraktinger om brannen i Elgeseter gate 30b, også kjent som «Jugend-dronninga».

«Vel. Brann er aldri trivelig. Men det ser heldigvis ut til at ingen er skadd. Videre burde denne gården etter mitt skjønn vært revet for lenge siden for å sikre skikkelig tilkomst til byen sørfra og levelige forhold for de som bor i Elgesetergate. Noe jeg også stemte for når saken var oppe i Bystyret. Så dette er ingen katastrofe, men en mulighet til å realisere fornuftig og miljøvennlig byutvikling.

Om byens offentlighet går av skaftet for dette, ledet an av snakkekassa i den største lokalavisa, har vi fått vår egen versjon av hysteriet rundt hvalrossen Freya.», skriver Borten Moe under et innlegg lagt ut på Trønderdebatt fra venstrepolitiker Trond Åm.

Blant annet Adresseavisen har tidligere omtalt brannen som skjedde natt til søndag.

- Uttrykker en stor tilfredshet

En av de som reagerer på formuleringen er førsteamanuensis ved NTNUs

Institutt for sosiologi og statsvitenskap, Arve Hjelseth. På sin private Facebook-side omtaler han statsråden som en arrogant tufs.

- Jeg bruker gjerne en tone som jeg ikke alltid vil videreføre i en offentlig debatt i andre kanaler når jeg er på Facebook. Det er et annet type forum, der jeg formulerer meg annerledes. Jeg vil si at arrogant hvertfall står seg som en karakteristikk, sier Hjelseth.

Han sier det er ganske spesielt at en toppolitiker og statsråd formulerer seg på den måten Borten Moe gjør.

Arve Hjelseth er ikke videre imponert av Borten Moes uttalelser om bygården.
Arve Hjelseth er ikke videre imponert av Borten Moes uttalelser om bygården.

- Han uttrykker en stor tilfredshet med at det brant i gården og at det legger til rette for at man kan omgjøre det politiske vedtaket. Det er en ærlig sak at han stemte imot verningen og at han fortsatt mener det ikke burde være vernet, men det er spesielt å bruke denne anledningen til å uttrykke seg som han gjør.

- Det er vel ikke første gang Ola Borten Moe uttaler seg på en måte som har provosert, dette er vel også noe som har skjedd en del på utdanningsfeltet?

- Han er en minister som ikke er redd for å provosere og vet nok godt at han vil få reaksjoner. Det er åpenbart ikke noe han har så veldig mye imot, sier Hjelseth.

- Helt vanlige folk bryr seg også

Det er flere andre i kommentarfeltet som også reagerer på Borten Moes kommentar. Ola Vollan i Grønn ungdom Trøndelag stiller spørsmål til statsråden om han mener all gammel bebygning bør rives for å få plass til flere i sentrum.

«Sentrum bør få mer liv, ikke mindre. Områder som Tempe og Sluppen bør definitivt brukes mer til bolig og andre ting som er intensivt på mennesker, eller byomforming. Det er jo selvsagt ulike meninger om dette, men personlig mener jeg Nordre ble langt bedre med nytt kvartal enn før.», svarer Borten Moe i en utdypende Facebook-kommentar.

Frode Nystuen i SV stiller seg også kritisk til statsrådens innlegg.

«Der eiendomssjefen til fylkeskommunen nøyer seg med å insinuere sier Ola Borten Moe rett ut at brannen først og fremst er en fin mulighet til å ta en omkamp om Elgeseter gate og fremstiller det som det bare kultureliten/skravleklassen som bryr seg om historiske bygninger. Det er jo ikke riktig, helt vanlige folk bryr seg selvsagt om stedet der de bor og om omgivelsene sine...», skriver han blant annet i innlegget sitt.