Merete Kvidal skal lede NTNUs campussamling

- Dette er en av de største utfordringene man kan få innenfor byutvikling og -planlegging.
Campusprosjektet. Utvendig sosiale soner, nye tilbygg. 
        
            (Foto: BERGERSEN ARKITEKTER)

Campusprosjektet. Utvendig sosiale soner, nye tilbygg.  Foto: BERGERSEN ARKITEKTER

Etter at regjeringen tidligere i høst gikk for samling av NTNUs campuser i Trondheim, ble det lyst ut en stilling som leder av campusprosjektet.

Fredag ble det klart at sivilingeniør og byplanlegger Merete Kvidal får jobben.

LES OGSÅ: 26 vil bli sjef for campusutvikling
LES OGSÅ: Regjeringen samler NTNU

Tung søkerliste

- Dette er en av de største utfordringene man kan få innenfor byutvikling og -planlegging. Jobben handler også mye om kommunikasjon, organisasjon og politikk, og det var denne miksen som interesserte meg. Og så er det noe som er veldig viktig for NTNU og for Trondheim, sier hun i en pressemelding.

Da UA skrev om søkerlista i november var det klart at fire kvinner og 22 menn hadde søkt den attraktive jobben. Blant søkerne var regiondirektør Karl Fredrik Torp i Entra og Lars Magnussen, eiendomssjef i Helse Midt-Norge.

Det var også to NTNU-ere på søkerlista: Eiendomssjef Lindis Burheim som er leder av campusprosjektet i dag, og arkitektprofessor Tore Haugen som ledet det store arbeidet med NTNUs visjonsprosjekt for et par år tilbake. HiST sin campusdirektør Christian Brødreskift søkte også. Det samme gjorde avdelingsleder Per Arne Tefre ved byplankontoret i Trondheim kommune. Sju av søkerne på lista ønsker var unntatt offentlighet. Kvidal var trolig en av disse.

LES OGSÅ: Flytting kan ta 20 år
LES OGSÅ: Skal spare 100. mill midt i fusjon og campussamling

Utdannet ved NTH

Kvidal er utdannet sivilingeniør i bygg ved NTH, og har grunnfag i sosiologi fra AVH. I tillegg har hun jobbet på Sintef og undervist på NTNU. Nå er hun avdelingsleder ved arkitektkontoret tegn_3, som blant annet jobber med regjeringskvartalet i Oslo. Kvidal har tidligere vært prosjektleder for opprustingen av Torvet i Trondheim.

Den nye campusprosjektsjefen sier hun liker tanken på en 24/7-by der studentene vrimler på campus døgnet rundt.

- Jeg har tro på å samle fagmiljøene mer. Når man setter seg ned sammen og omgås mer, kan fantastiske ting skje. Emnet Eksperter i team har jo eksistert på NTNU i årevis, nå er det på tide at vi alle blir det, sier hun.

- Hun er god på ledelse, og det er viktig for å bygge opp et velfungerende prosjektteam. Hun er også dyktig på kommunikasjon, og det blir essensielt i dette prosjektet å ha god dialog med både NTNU og omverden, sier økonomi- og eiendomsdirektør Frank Arntzen ved NTNU i pressemeldingen.
UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

En ring av selvtillit

Er innføringen av en ny masterring uttrykk for at studentkulturene blir mer ensartede? spør Arve Hjelseth.

Vil ha flest mulig kvinner når fem nye filosofer skal ansettes

Allerede i høst blir det utlyst fem nye filosofistillinger ved NTNU. Dekan Anne Kristine Børresen vil jobbe aktivt for at det blir tilsatt flest mulig kvinnelige filosofer.

Gjesteskribenten:

Vennlige råd om å gå ned i vekt finnes knapt lenger

Vi vokter oss vel for å ikke kommentere synlig vektøkning til venner og kolleger. Her kan relasjoner ryke i et knips, skriver Ine Wigernæs.

Forskere raser etter at forskning og utdanning har forsvunnet fra EU-kommissærens tittel

13 nobelprisvinnere mener tittel-endring fremstår som nedvurdering av feltenes viktighet.