En av tre lærere jobber et annet sted enn i skoleverket

Men mange forblir innenfor skolesektoren.
Lærer underviser i matematikk (arkivfoto) 
        
            (Foto: Solveig Mikkelsen)

Lærer underviser i matematikk (arkivfoto)  Foto: Solveig Mikkelsen

Mer enn hver tredje person med skolerettet lærerutdanning jobber ikke i skoleverket, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

SSB har tatt utgangspunkt i tall for fjerde kvartal 2017. Da var det 109.800 personer i alderen 22–61 år med skolerettet lærerutdanning her i landet. Av disse var det nær 6.700 som ikke var sysselsatt og 33.100 som arbeidet utenfor skoleverket. Eldre lærerutdannede jobber i større grad utenfor skoleverket enn yngre.

Av de over 33.000 som har sitt hovedarbeidsforhold utenfor skoleverket, jobber 7.700 i skolesektoren, 4.900 i andre næringer der lærerutdanning er særlig relevant.

20.500 jobber i øvrige næringer, der helse- og sosialtjenester er den klart største næringen. En del jobber også innen offentlig administrasjon og forsvar.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Rekordmange millioner til innovasjon i offentlig sektor

Kommuner, fylkeskommuner og statlige virksomheter skal samarbeide med forskere om å løse samfunnsutfordringer.

Finsk pris til «Jenter og teknologi»

- Anerkjennelsen fra Finland motiverer oss enormt i vårt arbeid med å øke mangfoldet av teknologisk kompetanse, sier Karoline Løvall i samarbeidsprosjektet Jenter og teknologi.

Dagsprogram mandag

Dagen starter med nanoteknologi og rent vann. Siden kommer Stephen Fry og Erik Solheim.