Nord universitet:

Brukte 450.000 kroner på å kommunisere struktursaken

For å hanskes med det økte kommunikasjonspresset i forbindelse med struktursaken leide Nord universitet inn byrået Apeland. Kontrakten hadde en øvre ramme på en halv million.
Rundt 5000 medieoppslag om struktursaken har Nord universitets kommunikasjonsavdeling talt. For å møte presset måtte leie inn ekstern hjelp. 
        
            (Foto: Helene Mariussen)

Rundt 5000 medieoppslag om struktursaken har Nord universitets kommunikasjonsavdeling talt. For å møte presset måtte leie inn ekstern hjelp.  Foto: Helene Mariussen

Ekstraordinært mediepress og stort behov for å kommunisere godt både internt og eksternt gjorde at Nord universitet valgte å leie inn kommunikasjonsbyrået Apeland fra slutten av mars i år for å bistå i saken om studiestedstruktur, skriver Helgelands Blad.

Til avisen sier kommunikasjonssjef Andreas Førde at kontrakten ble avsluttet ved inngangen til juli, og at prisen for bistanden da hadde kommet opp på 450.000 kroner.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Ekstra belastning

- Vi så god tid i forveien at struktursaken ville kreve utrolig mye av kommunikasjonsenheten, og at vi ikke hadde kapasitet til å klare det alene. Det gjelder både det interne, men også det eksterne. Vi har brukt ekstremt mye kapasitet på denne saken, og den daglige driften skal gå i tillegg, sier Førde til Helgelands Blad.

Han legger også til at saken har gitt omtrent 5000 medieoppslag, noe som er et helt annet press enn det de er vante med. Selv om universitetet har en kommunikasjonsstab på rundt 20 ansatte ville det vært umulig for dem å håndtere dette i tillegg til det ordinære arbeidet, mener han.

Vedtok nedleggelse

Avslutningen av avtalen sammenfalt også mer eller mindre med styremøtet som ble enden på visen for studiestedene Nesna, Sandnessjøen og Verdal.

Under styremøtet i slutten av juni vedtok styret rektors innstilling. Den eneste som stemte mot var studentrepresentant Mathias Lauritzen som mente det nye forslaget til studiestedstruktur ikke gikk langt nok.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Kan gå mot mer hjemmekontor

Siden i vår har hovedregelen for oppstart vært at NTNU-ansatte skal tilbake på campus i august. Nå skal NTNU revurdere innholdet i denne regelen.

KI-rektor advarer mot hardt klima i den svenske koronadebatten

Advarer mot et stadig hardere debattklima i kjølvannet av pandemien: KI-rektor Ole Petter Ottersen uttrykker uro for at Sverige skal havne i samme negative spiral som der USA befinner seg.

Studenter ble smittet av covid etter arrangement på campus

Fem studenter ved Aarhus universitet er smittet av covid etter å ha deltatt på ett stort arrangement på campus.

Semesterstart nærmer seg - studentledere holder pusten

For første gang foregår studiestart mens en pandemi pågår. Ledere av studentorganisasjoner i Trondheim ser fram til et nytt semester hvor studentene får innta campus igjen. Samtidig er de bekymret.