Tre av fem norske universiteter faller på internasjonal ranking

Norge har fem universiteter inne på THE-rankingen. Bare to klarer å holde samme plass som i fjor.
NTNU faller på siste rangering fra Times Higher Education. Også Universitetet i Oslo og Universitetet i Bergen faller. 
        
            (Foto: Solveig Mikkelsen)

NTNU faller på siste rangering fra Times Higher Education. Også Universitetet i Oslo og Universitetet i Bergen faller.  Foto: Solveig Mikkelsen

Times Higher Education har i år som i fjor, og årene før der igjen, rangert verdens universiteter. Konklusjonen er at det beste universitetet her til lands er Universitetet i Oslo som kommer på 131.plass. Det er en nedgang fra 121.plass i fjor, men fremdeles bedre enn de seks årene før der igjen.

Videre nedover listen ligger Universitetet i Bergen i samlebolken fra 201.-250.plass, ned fra 197.plass i fjor.

NTNU havner på tredjeplass blant de norske universitetene og plasseres i bolken 401.-500.plass. Det er et fall fra 351.-400.plass i fjorårets ranking. Før den tid har NTNU ligget jevnt mellom 251. og 300.plass på rangeringen.

De to siste norske universitetene på rangeringen er Universitetet i Tromsø, som også ligger i samme bolk som NTNU, og Norges miljø- og biovitenskapelige universitet i bolken 501.-600.plass. Begge beholder plasseringene de hadde i fjor.

Listen toppes av britisk University of Oxford på førsteplass, amerikanske California Institute of Technology på andre og britiske University of Cambridge på tredjeplass. Førstnevnte toppet listen også i fjor, mens Cambridge faller fra andreplass på fjorårets ranking. Amerikanerne hopper opp fra femte.

Her kan du lese hele oversikten.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Gjesteskribenten:

Kallelse – ikke gjør det

Kallelse for å bedre kjønnsbalanse, er en dårlig løsning på et vanskelig problem, skriver gjesteskribent Helge Holden.

- At fagfolk styrer seg selv, er en fane vi må holde høyt

Den norske modellen passer som hånd i hanske med den akademiske kulturen, sa Emil A. Røyrvik da han innledet om kvalitetskultur og god ledelse for NTNUs ledere.

Styringsideologi et hinder for kvalitet i utdanningen

Styringsideologien som samles i begrepet New Public Management fungerer som en barriere mot utdanningskvalitet.

Ledersamling på Oppdal:

Diskuterte indikatorer som middel for å bli bærekraftig

Oppdal: Er bærekraftsindikator det som skal gjøre susen for at NTNU skal ta ned klimaavtrykket? Eller blir det nok et kulepunkt å hake av?