Tre av fem norske universiteter faller på internasjonal ranking

Norge har fem universiteter inne på THE-rankingen. Bare to klarer å holde samme plass som i fjor.
NTNU faller på siste rangering fra Times Higher Education. Også Universitetet i Oslo og Universitetet i Bergen faller. 
        
            (Foto: Solveig Mikkelsen)

NTNU faller på siste rangering fra Times Higher Education. Også Universitetet i Oslo og Universitetet i Bergen faller.  Foto: Solveig Mikkelsen

Times Higher Education har i år som i fjor, og årene før der igjen, rangert verdens universiteter. Konklusjonen er at det beste universitetet her til lands er Universitetet i Oslo som kommer på 131.plass. Det er en nedgang fra 121.plass i fjor, men fremdeles bedre enn de seks årene før der igjen.

Videre nedover listen ligger Universitetet i Bergen i samlebolken fra 201.-250.plass, ned fra 197.plass i fjor.

NTNU havner på tredjeplass blant de norske universitetene og plasseres i bolken 401.-500.plass. Det er et fall fra 351.-400.plass i fjorårets ranking. Før den tid har NTNU ligget jevnt mellom 251. og 300.plass på rangeringen.

De to siste norske universitetene på rangeringen er Universitetet i Tromsø, som også ligger i samme bolk som NTNU, og Norges miljø- og biovitenskapelige universitet i bolken 501.-600.plass. Begge beholder plasseringene de hadde i fjor.

Listen toppes av britisk University of Oxford på førsteplass, amerikanske California Institute of Technology på andre og britiske University of Cambridge på tredjeplass. Førstnevnte toppet listen også i fjor, mens Cambridge faller fra andreplass på fjorårets ranking. Amerikanerne hopper opp fra femte.

Her kan du lese hele oversikten.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Godkjenner at ny NTNU-rektor kan ansettes for 5,5 år

Planen er at ny rektor for NTNU skal ansettes tidlig i 2020. Kunnskapsdepartementet godkjenner nå at åremålsperioden kan gå fram til 2025.

Kjøper NTNU TTO sin eierandel i NTNU Accel

Selskapet T:Lab kjøper nå NTNU Technology Transfer sin eierandel i NTNU Accel.

Mener utenlandske ansatte vet for lite om norsk arbeidsliv

En utenlandsk ansatt var i Norge i nesten ni år før han fikk vite at det var mulig å søke om lønnsopprykk.

En av fire forskere med innvandrerbakgrunn opplever diskriminering

En ny rapport viser at hver fjerde forsker med innvandrerbakgrunn opplever diskriminering og manglende inkludering. Hver tiende kvinne - uansett bakgrunn- rapporterer om seksuell trakassering.