- Hun har full støtte i styret

- Det har vært en meget omfattende prosess, med oppgaver til kandidatene og personprofilanalyser, sier styreleder Svein Richard Brandtzæg.
Fornøyd. Svein Richard Brandtzæg konstaterer med stor tilfredshet full oppslutning i NTNU-styret om valget av Anne Borg som ny, fast tilsatt rektor. 
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Fornøyd. Svein Richard Brandtzæg konstaterer med stor tilfredshet full oppslutning i NTNU-styret om valget av Anne Borg som ny, fast tilsatt rektor.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

- Det var full støtte i styret for beslutningen. Det var meget hyggelig å erfare, sier Brandtzæg i intervju med Universitetsavisa minutter etter at styremøtet ble avsluttet.

Ved siden av å være styreleder har Brandtzæg ledet tilsettingsutvalget.

I den endelige innstillingen ble det innstilt to kandidater, Anne Borg og Dag Rune Olsen. Den tredje kandidaten som har sin identitet unntatt offentlighet trakk seg i aller siste runde.

Omfattende

- Har det vært en vanskelig prosess?

- Det vil jeg ikke si, men det har vært en ganske omfattende prosess. Mye arbeid har vært lagt ned i dette. Innstillingsdokumentet har et betydelig omfang. Vi har gjort intervjurunder i to omganger, først med samtlige kandidater, så med en utvelgelsesprosess deretter. I runde to ble det også gitt en oppgave til kandidatene i tillegg til nok et intervju. Vi har foretatt personprofilanalyser ved hjelp av eksterne konsulenter, sier styrelederen.

Brandtzæg opplever stor støtte i styret for det grundige arbeidet som har vært gjort, og til det endelige resultatet man kom fram til.

Styret møttes over telefon

- Dere valgte å gjennomføre dette ansettelsesmøtet som telefonmøte og ikke ved fysisk oppmøte. Hva var grunnen til det?

- Det er fordi vi framskjøv det opprinnelige styremøtet, og da var det mange av medlemmene som ikke hadde anledning til å møte fram i Trondheim.

- Det ble også gjennomført ganske seint på en fredag?

- Det stemmer. Det har vært ganske mye som skulle prosesseres. Vi hadde et langt og meget grundig utvelgelsesmøte i utvalget på onsdag, hvor vi holdt på til langt på natt. Vi behøvde tida for å få alt på plass, det er svært viktig at alt er på plass før beslutningen ble fattet, sier Svein Richard Brandtzæg.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Anklager NTNU for forfølgelse

«Den opptreden som arbeidsgiver her legger for dagen vil jeg selv karakterisere som forfølgelse» skriver førsteamanuensis Øyvind Eikrem ved ISA i et brev til Sivilombudsmannen.

Eikrem: - Dette er en hevnaksjon

- Allerede før jeg begynte i stillingen for fem år siden, var et nettverk av ansatte på instituttet i gang med å saumfare mine sosiale medier og spre rykter o.l. for å hindre at jeg fikk stillingen, hevder Øyvind Eikrem.

Undersøkelse: Høyre er det største partiet blant universitetsutdannede

Høyre er partiet med høyest oppslutning i en fersk meningsmåling blant universitetsutdannede. Arbeiderpartiet taper terreng.

KiT-ansatte i bekymringsmelding:

– Ledelsen følger ikke demokratiske spilleregler

Ansatte ved Kunstakademiet i Trondheim hevder ytringsfriheten er svekket ved skolen.