Statsbygg søker ny leder for NTNUs campussamling

- Det er ingen lett oppgave å bli kjent med og forstå et så stort kompleks som NTNU og campussamlingen. Ansettelsen av en prosjektdirektør er en videreføring av arbeidet med å forstå NTNU, sier byggherredirektør Marius Tunstad i Statsbygg.
NTNU skal få 92 000 kvadratmeter nybygg og 45 000 kvadratmeter skal bygges om. Statsbygg ansetter en ny prosjektdirektør for å lede arbeidet. 
        
            (Foto: Lars Strømmen, NTNU)

NTNU skal få 92 000 kvadratmeter nybygg og 45 000 kvadratmeter skal bygges om. Statsbygg ansetter en ny prosjektdirektør for å lede arbeidet.  Foto: Lars Strømmen, NTNU

Statsbygg vil styrke laget for å bedre forstå NTNUs behov og lede arbeidet med campussamling i Trondheim de neste ti årene. Derfor lyste de nylig ut en stilling som prosjektdirektør for NTNUs campussamling.

Byggherredirektør Marius Tunstad i Statsbygg sier til UA at dette er en ny stilling. De ønsker ifølge utlysningen en person som skal lede arbeidet med blant annet prosjektutvikling, bygging og overlevering til NTNU på en kostnadseffektiv måte.

Vil ha engasjement og gjennomslagskraft

I løpet av de kommende ti årene skal NTNU få 92 000 kvadratmeter nybygg og 45 000 kvadratmeter skal bygges om. Dette sørger for at miljøene på Dragvoll og enkelte andre mindre lokasjoner flyttes til Gløshaugen-området. Målet er å legge til rette for økt tverrfaglighet og bedre kvalitet i blant annet utdanning, forskning og innovasjon.

Det er Statsbygg som er byggherre for campussamlingen, og dermed har ansvaret for utvikling, planlegging og bygging. Statsbygg ønsker seg en leder som er tydelig og har engasjement og gjennomslagskraft. De beskriver stillingen som «Norges mest spennende prosjektlederoppgave innen landbasert bygg i et utviklende og erfarent byggherre- og prosjektmiljø».

- Vi har jobbet sammen med NTNU over tid nå. Det har vært organisert med en prosjektleder fra Statsbygg. Nå modnes prosjektet videre, og vi trenger mer ressurser. Sånn sett forsterker vi organisasjonen vår og tenker at å ansette en prosjektdirektør er den riktige veien å gå, sier han.

Tunstad forteller at den som blir ansatt skal bruke mye tid i Trondheim, og kanskje ha kontor i byen. Det aller viktigste er likevel ikke arbeidssted, men at det er den riktige personen.

- Campussamlingen vil kreve tett samarbeid og tillit

- Er dette et svar på at samarbeidet med NTNU ikke har fungert optimalt?

- Nei, dette er en helt naturlig utvikling. Det er ingen lett oppgave å bli kjent med og forstå et så stort kompleks som NTNU og campussamlingen. Vi har tett kontakt med NTNUs prosjektdirektør og ledelse. Ansettelsen er en videreføring av arbeidet med å forstå NTNU. Den som ansettes må bli en god match for alle parter, sier Tunstad.

- Hvordan er samarbeidet med NTNU i dag?

- Det synes jeg er veldig godt. Det er veldig tilfredsstillende å jobbe med Merete Kvidal og Frank Arntsen (NTNUs prosjektdirektør og økonomi- og eiendomsdirektør, journ.anm.). Vi hadde et seminar i forrige uke der også rektor Anne Borg var med. Slike møter er viktig for at store organisasjoner skal komme tett innpå hverandre og bli bedre sammen. Campussamlingen vil kreve tett samarbeid og tillit. Det er ikke noe man bare får, men noe vi må jobbe med. Vi skal jobbe sammen i ti år. Da er det tid til å bli kjent og komme tett innpå hverandre, sier Tunstad.

Nylig sa NTNUs prosjektdirektør for campusutvikling, Merete Kvidal, til UA at campussamlingen trolig ikke er ferdig før i 2030. Det er altså Statsbygg enige i. UA skrev også at byggestart er utsatt til 2024.

Målsetningen var opprinnelig at NTNUs samlede campus skulle stå klart i 2025. NTNUs prosjektdirektør Merete Kvidal sa nylig i et intervju med UA at hun tror alt er klart først i 2030. Byggestart er utsatt til 2024.

Byggestart kan bli først i 2025

Kvidal fortalte i intervjuet at samarbeidet mellom NTNU og Statsbygg har vært krevende.

- Jeg tror det er uvant for Statsbygg å møte en så motivert og beredt bruker. Vi har laget mye strategisk grunnlag. Når ser at vi trenger å si noe om faglig lokalisering så setter vi i gang en utredning og legger det på bordet. Det gir noen føringer i prosjektet. Jeg tror det er både veldig velkomment, men også uvant å møte en organisasjon som kan prosjektorganisering, sa hun.

- NTNU er en gigantisk virksomhet som jobber målrettet med sine strategier. Byggeprosjektet er en katalysator for at de skal kunne gjøre alt de vil drive med. Det er utrolig viktig for oss at det blir et godt samarbeid. Vi er ydmyke og stolte av å få jobbe med en så kompetent partner som NTNU. Vi må bruke de gode kreftene sammen for å finne de gode løsningene, sier Tunstad.

- Når regner dere med å starte byggingen og når skal dere være ferdige?

- Det kommer an på når bevilgningene kommer. Det er et voldsomt volum og det skal gjøres en stor regulering i Trondheim kommune. Vi kommer kanskje i gang med den fysiske byggingen i 2024 eller 2025. Veldig mange mennesker vil være involvert i prosjektutvikling før vi kan fysisk bygge, sier Tunstad.

Vil vente på riktig person

Kommende uke skal Statsbygg presentere en såkalt masterplan for campussamlingen for Kunnskapsdepartementet. Byggherredirektør Tunstad sier Statsbygg og NTNU er omforent og veldig enig i tidsbildet som skal presenteres.

- Masterplanen er en veldig grov hovedmilepælsplan som skisserer årstall og halvårsplaner for hva som ligger i løypa for arbeidet med campussamlingen, gitt at vi får bevilgningene vi trenger. Det er ikke veldig store ressurser fra storting og regjering for å få til dette ennå, men vi jobber med det vi har og håper bevilgningene kommer etter hvert, forklarer han.

Statsbygg har ikke hastverk med å få på plass den nye prosjektdirektøren, og vil heller vente på riktig person enn å ansette noen med en gang. Søknadsfristen i den åpne utlysningen er 1. mars. Parallelt med dette har de satt hodejegere i sving.

- Etterspørselen etter slike kapasiteter som vi søker er stor, så vi jobber med rettede søk. Jeg håper ansettelsen kan være på plass om ikke altfor lenge, men prosessen vil vise hvor lang tid det tar. Det er viktigere å finne den rette kandidaten enn at det går raskt, sier Tunstad.

Følg UA på FacebookTwitter og Instagram.

LES OGSÅ: NTNU kan miste kontrollen over alle bygningene sine
LES OGSÅ: NTNUI ønsker fylling i hele Dødens dal

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Kommentar:

Åpne landskap post covid-19

Det skal bli interessant å følge NTNU-ledelsens kamp for å tvinge ansatte med cellekontor ut i åpne landskap til høsten. Pleksiglassprodusentene kan gå gode tider i møte.

Forskningsleder går av etter konflikt med EU

Professor Mauro Ferrari går av som leder for Det europeiske forskningsrådet (ERC) i frustrasjon over måten koronapandemien håndteres på i EU. Men han var allerede bedt om å trekke seg.

Doktorkandidat overlevar på under 3000 kroner i månaden

Når han har betalt husleiga, har doktorkandidat Seid Mussa Ahmed 2648 kroner igjen å leva av. Statsråd Henrik Asheim vil no ta opp situasjonen til internasjonale studentar.