Rektorduell - knepen seier

Hvilket er Norges beste universitet? I dag fredag ble spørsmålet avgjort på uhøytidlig vis. Med løs snipp møttes Torbjørn Digernesog Ole Petter Ottersen til rektorduell i nettspill. Den ene av dem vant med knapp margin.

Publisert Sist oppdatert
Super Hero. Rektor kan ikke være super på alle felt. Men litt super bør hun eller han helst være. (ill. fra spilelt Kampen om framtiden)

Får terningkast 3



I anledning NTNUs 100-årsjubileum ble nettspillet ”Kampen om framtiden” lansert. ”Verdens første og eneste tredimensjonale nettspill som er spesialutviklet for et universitet” ifølge NTNUs infoavdeling.



Med ”Kampen om framtiden” tar NTNU i bruk en ny formidlingskanal. Formålet med spillet er å vise hvordan NTNU gjennom 100 år har bidratt til å skape det moderne Norge.



Torbjørn triumferte

Etter to spillbrett var saken klar – NTNU-rektoren gikk seirende ut, med knapp margin.



- For å spørre deg på klassisk sportsjournalistvis: Hva føler du nå, Torbjørn Digernes?



- Aldeles utmerket, takk! Jeg synes dette var artig. Spillet fungerte godt. Det er også en fin måte å få fram informasjon og kunnskap om NTNU på.



- Har du selv noen omfattende spillerfaring?



- Det kan jeg vel ikke skryte på meg. Dagene er nok fylt opp med mer presserende gjøremål. Men dette var en interessann erfaring, sier Digernes.



- Konkurrerer ikke med WoW



- "Kampen om framtiden" skal ikke ta opp konkurransen med World of Warcraft og andre profesjonelle spill. Spillet er først og fremst tenkt som en informasjonskanal, pakket inn i spilldrakt, poengterer Eirik Lian ved Infoavdelinga.



- Vi har bygd opp dette gjennom sju forskjellige brett, seks av dem direkte knyttet til våre satsingsområder - med spillopgaver som er relevant for temaet, sier Lian.

Nettspillet er utviklet av NTNU og TerraVision AS, et firma som har uspring fra Institutt for datateknikk og informasjonsvitenskap.

Klikk her for å spille