Blackboard:

Språkrådet reagerer på nynorsk-mangel

Språkrådet antyder i et brev at NTNU bryter loven ved å ikke tilby Blackboard på nynorsk. - Det vil komme en nynorsk versjon av systemet så raskt som mulig, svarer prosjektlederen.

Vegard Stuan, leder for Blackboard-prosjektet, sier at nynorskversjonen av Blackboard har vært planlagt siden starten. Her avbildet under kickoff-arrangementet de holdt i slutten av april.
Publisert Sist oppdatert

I et brev datert 15.05 gir Språkrådet NTNU det glatte lag for manglende nynorsk i det nye læringssystemet Blackboard. Rådet mener læringssystemet som fra høsten av erstatter It'slearning faller inn under administrative oppgaver, og at det derfor er omfattet av loven. Det betyr at NTNU ifølge Språkrådet har plikt til å tilby en nynorskversjon av verktøyet.

- Vi er veldig klare over at det kravet ligger der, og det vil også komme en nynorsk versjon av systemet, sier Vegard Stuan, prosjektleder for Blackboard ved NTNU.

Følg Universitetsavisa på Facebook og Twitter.

LES OGSÅ: Prosjektlederen skuffet over de ansatte ved NTNU

Har vært planen siden dag én

Språkrådet skriver videre i brevet at NTNU har mye å gå på når det gjelder å møte kravene i loven som sier at blant annet alle skjemaer skal finnes på både bokmål og nynorsk.

«Som landets største universitet, burde ein ha planlagt innføringa av eit nytt e-læringssystem betre. Kravet om støtte for båe målformer burde ha vore med heilt frå starten, og me er overraske om institusjonen ikkje kjende til krava i lova» skriver språkrådet.

Stuan sier at det har vært et krav fra starten av at Blackboard skal kunne tilbys også på nynorsk for studentene ved NTNU, men at de har prioritert å få bokmålsversjonen oppe å gå først.

Vet ikke når nynorskversjonen kommer

- Vi valgte å få ferdig bokmålsversjonen først, for så å begynne arbeidet med en nynorsk versjon, sier han.

- Hvor raskt kan en forvente at Blackboard kommer på nynorsk?

- Det er vanskelig å si, men jeg håper det går raskt. Skal jeg gjette vil jeg tro det går raskere å få ferdig nynorskversjonen enn det har tatt å få ferdig bokmålsversjonen, men det blir som sagt bare gjetting fra min side. Status er at vi har bedt om tilbud fra Blackboard på nynorsk versjon, og avventer tilbudet. Blackboard har forpliktet seg til å levere dette.