Digital undervisning blir forlenget med minst ei uke

Det blir digital undervisning ved NTNU også etter 18. januar. Studiestart for fysisk undervisning utsettes minst ei uke, sannsynligvis lenger.

Digital undervisning blir fortsatt hovedordningen ved NTNU ved studiestart 2021. Bildet er fra en digital undervisningstime i MCT.
Digital undervisning blir fortsatt hovedordningen ved NTNU ved studiestart 2021. Bildet er fra en digital undervisningstime i MCT.
Publisert

I tråd med regjeringens koronarestriksjoner utsatte NTNU starten for fysisk undervisning med ei uke, fra 11. til 18. januar. Den vil bli ytterligere forlenget, skriver rektor Anne borg i en epost som gikk ut til studentene onsdag formiddag.

I eposten redegjør hun for at regjeringen gir beskjed om eventuell forlengelse av de nasjonale smitteverntiltakene mandag den 18., og at det derfor fortsatt ikke kan sies noe om når det vil bli aktuelt å komme i gang med mer fysisk undervisning. Samtidig forsikrer hun om at studentene vil få minst én ukes varsel innen fysisk undervisning gjenopptas.

Dette innebærer at fysisk undervisning for det store flertallet av studenter tidligst kan starte den 25. januar. Men det er overveiende sannsynlig at ordningen forlenges, siden det forventes at regjeringen vil be universitetene om å fortsette med digital undervisning i enda en periode.

Selv om digital undervisning er hovedordningen, åpnes det for fysisk undervisning i noen få emner der læringsmålene ikke kan nås hvis emnet ikke undervises fysisk. Disse emnene kan tidligst starte undervisningen fra 21. januar.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.