Sveinung Skule blir direktør i nytt direktorat for utdanning

Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse opprettes 1. juli i år.

Sveinung Skule har sin utdanning fra Norges tekniske høgskole
Publisert

- Sveinung Skule har solid og relevant erfaring innenfor ansvarsområdene til direktoratet. Han har gode forutsetninger for å lede det både gjennom etableringsfasen og gi en tydelig retning for direktoratets videre arbeid, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) i ei pressemelding.

Direktoratet vil bestå av Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning (Diku), Kompetanse Norge og deler av Unit. I tillegg blir Universell en del av direktoratet. Sistnevnte er i dag tilknyttet NTNU.

Direktoratet vil også få oppgaver fra Norsk senter for forskningsdata.

– Et nytt og felles direktorat vil bidra til å gjøre utdanningssystemet vårt mer tilgjengelig slik at flere enkeltmennesker kan få den utdanningen de trenger for å leve gode og selvstendige liv, sier Asheim.

LES OGSÅ: Unit-tillitsvalgt bekymret for at ansatte blir lei av omorganisering

Skule har en allsidig bakgrunn. Han kommer fra stillinga som direktør i Kompetanse Norge. Han har tidligere vært administrerende direktør for Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning (Nifu) og forskningsdirektør på Høgskolen i Oslo. Han har erfaring også fra Kunnskapsdepartementet, som tidligere konsituert avdelingsdirektør.

Skule er 55 år og er utdannet sivilingeniør innen industriell økonomi på daværende NTH.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.