Eikrem-saken:

Sluttavtalen: Får årlig lønn på nesten en million

Sluttavtalen til Øyvind Eikrem viser at han får nesten én million kroner årlig fra august 2022 til august 2026. I tillegg mottar han en sluttpakke tilsvarende én årslønn.

Sluttavtalen signert konstituert organisasjonsdirektør Roar Tobro (t.v.) sikrer Øyvind Eikrem en årslønn på 977 600 kroner som postdoktor ved NTNU
Sluttavtalen signert konstituert organisasjonsdirektør Roar Tobro (t.v.) sikrer Øyvind Eikrem en årslønn på 977 600 kroner som postdoktor ved NTNU
Publisert Sist oppdatert

Endringslogg: Oppdatert 11.39 med informasjon om postdoktorers lønnsnivå ved NTNU

UA har fått innsyn i sluttavtalen som ble opprettet mellom Øyvind Eikrem og NTNU under styremøtet i forrige uke.

LES OGSÅ: Får ikke sparken. Har inngått forlik

Det kommer fram av avtalen at Eikrem innplasseres på lønnstrinn 86 fra 1. august 2022. Dette tilsvarer 977 600 kroner. Fra denne datoen tiltrer Eikrem en åremålsstilling som postdoktor.

Til sammenligning har de 80 postdoktorene som var med i de lokale lønnsforhandlingene i høst en snittlønn på 564 143 kroner og 75 øre, ifølge en oversikt Universitetsavisa har fått innsyn i. Den best betalte postdoktoren ved NTNU per nå har en årslønn på 605 600 kroner.

Fram til 1. august har han sin vanlige lønn, på lønnstrinn 76.

Medlemsskapet i Statens pensjonskasse opprettholdes i åremålsperioden.

Arbeidsforholdet opphører fra og med 1. august 2026.

Det betyr at Eikrem på disse fire årene vil få i underkant av fire millioner kroner.

Sluttpakke

I tillegg får Eikrem et sluttvederlag tilsvarende 12 måneders lønn. 50 prosent av dette skal utbetales snarest mulig, og resten når arbeidsforholdet utløper 31. juli.

Tilsammen blir dette da nærmere fem millioner kroner, i tillegg til at han mottar sin vanlige lønn fram til 31. juli 2022.

Øyvind Eikrem sier til UA at han er godt fornøyd med avtalen.

– Men det hadde selvsagt vært en bedre løsning å fortsette i en vanlig stilling ved et annet institutt ved NTNU. Det har vi foreslått, men slik ble det ikke, sier Eikrem.

Store utgifter til advokater

UA har tidligere skrevet at NTNU har utbetalt rundt tre millioner kroner til advokater i saken mot Øyvind Eikrem.

Her er sluttstrek ennå ikke satt, siden firmaet Hjort DA ble hentet inn som ny ekstern juridisk rådgiver før behandlingen i NTNUs styre. Utgiftene til dette firmaet inngår ikke i regnskapet.