Eikrem-saken kommer opp i NTNUs styre i desember

Personalsaken vil gå for lukkede dører.

Det skal settes av godt med tid når saken til Øyvind Eikrem styrebehandles.
Publisert Sist oppdatert

I en Innsida-melding for Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap kommer det fram at klagen på avskjedssaken ved Institutt for sosialt arbeid først kommer opp i NTNUs styre 2. desember. Førsteamanuensis Øyvind Eikrem og hans advokat får mulighet til å legge fram sitt syn for styret, men får ikke være til stede under behandlingen av saken etterpå.

Saksbehandlingen vil ifølge NTNU skje i henhold til prosedyrene NTNU følger i klagesaker. Dokumentmengden i saken er stor, og av kapasitetsgrunner er det hentet inn en ny, ekstern juridisk rådgiver fra firmaet Hjort DA.

Les også: Avskjedigelsen av Øyvind Eikrem bør føres for en domstol.

Må sette av mye tid

– Det er sjelden at styret får en så omfattende og kompleks klagesak til behandling. Derfor må det settes av godt med tid på agendaen den 2. desember, sier konstituert organisasjonsdirektør Roar Tobro.

NTNUs styre har møte også 21. oktober. Fordi agendaen lenge har vært fulltegnet, mener NTNU det ikke ville blitt nok tid til å behandle saken med den grundighet som den krever.

Ikke tidligere involvert

De som forbereder saken til styret på vegne av rektor har ikke vært involvert i behandlingen i ansettelsesutvalget ved SU-fakultetet, eller i tidligere faser av saken, ifølge NTNU.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.