Rundt 700 studenter møtte opp for å øve til eksamen

Eksamenskontoret ved NTNU arrangerte åpent hus ved NTNUs eksamenslokaler. På første dagen dukket det opp rundt 700 studenter.

Flere studenter dro til Sluppen på tirsdag for å se eksamenslokalene og ta en prøveeksamen.
Publisert

Tirsdag 1. november arrangerte eksamenskontoret ved NTNU åpent hus i eksamenslokalene sine i de tre studiebyene. Gruppeleder for eksamen, Kristin Omre, forteller at hovedformålet med opplegget er å skape trygghet og kunnskap rundt eksamensdagen.

- Vi arrangerer dette så studentene skal få se lokale før eksamen, vite hvordan de kan komme seg dit, prøve logge seg inn på Insperia og ta en prøveeksamen, forteller Omre

Stor suksess

Omre og Tetlimo er svært fornøyd med oppmøtet .

Førstekonsulent på eksamenskontoret, Julie Tetlimo, har vært med å planlegge dagen og forteller at det har vært en stor suksess.

- Jeg har vært i sjokk i hele dag. Jeg tenke vi var heldige hvis det kom 100 studenter. Vi antar at det til sammen har vært 700 studenter på Sluppen i dag. Så det er tydelig at dette var noe folk har sett på som nyttig, og så håper jeg de er fornøyde med opplegget også, sier Tetlimo.

Det ble servert både boller og kaffe til studentene som hadde møtt opp.

Eksamenskontoret får en del spørsmål om eksamen som kunne blitt besvart hadde studentene bare fått sett og testet det selv.

- En del studenter er gjerne litt stresset før eksamen, og da kan et arrangement som dette være med å berolige litt. Det er også fint at vi kan ha en arena hvor studenten kan stille spørsmål som de kanskje vanligvis ikke ville tatt kontakt for, sier Tetlimo

Første fysiske eksamen siden 10. klasse

Skogedal skal ta sin første fysiske eksamen siden 10. klasse.

På grunn av pandemien er det mange studenter i år som kommer til å ha sin første fysiske eksamen siden 10. klasse på ungdomsskolen. En av de er Simen Aure Skogedal. Han tok turen til Sluppen for å slippe å stresse på eksamensdagen

- Jeg er her i dag for å finne ut av hvordan det er her, som hvor jeg skal møte opp og hvordan det fungerer. Det er veldig bra at NTNU har et opplegg som dette, sier Skogedal.

Ingeniørvitenskap og IKT-studenten Hannah Lervik hadde fysisk eksamen i fjor, men da studerte hun ikke i Trondheim.

Lervik skulle ønske hun hadde hatt mulighet til å se eksamenslokalene før sin første fysiske eksamen i fjor

- Det er greit å se hvordan lokalene var og ikke gå på en smell når man kommer hit på eksamensdagen. Jeg synes det er veldig smart at NTNU arrangerer et opplegg som dette. Det hadde jeg trengt i fjor, og det hadde gjort at jeg ville vært mindre nervøs, forteller Lervik.