Mer eksamenstrøbbel – tusen studenter berørt

1010 studenter på 15 emner fikk sin eksamen avlyst da brannalarmen gikk på eksamenshuset på Sluppen ca. kl. 17:30 tirsdag ettermiddag.

Ny runde med eksamensproblemer i NTNUS lokaler på Sluppen.
Ny runde med eksamensproblemer i NTNUS lokaler på Sluppen.
Publisert Sist oppdatert

Evakueringen gikk fort og greit, og brannvesenet var raskt på stedet, skriver NTNU på Innsida.

Studentene fikk komme inn i eksamenslokalene igjen etter om lag 20 minutter, men etter som studentene hadde vært uten tilsyn under evakueringen, var det ikke mulig å gjennomføre eksamen etter dette.

De studentene som hadde fullført og levert sin besvarelse før brannalarmen gikk, vil få besvarelsen sin sensurert på vanlig måte. De studentene som ble evakuert, fikk alle sin eksamen avlyst. Disse studentene vil få ny eksamen på nyåret, tidligst 9. januar.

NTNU har ikke pr. nå oversikt over hvor mange som hadde levert da brannalarmen gikk.

Alle berørte studenter vil få epost med info om ny eksamensdato så snart det er dette klart. Eksamenskontoret ber om forståelse for at det kan ta noen dager å få på plass ny eksamensdato.

Årsaken til brannalarmen var en rørlekkasje på fjernvarmeanlegget som forårsaket vanndamp og utløste alarmen. Huseier er i full gang med utbedringer.

- Vi beklager sterkt det som har skjedd og de ulempene dette vil ha for studentene som er berørt, skriver NTNU på Innsida.

Mandag: Datahavari

Dette er andre runde med eksamenstrøbbel hvor NTNU-studenter er rammet. Dagen før, mandag, gikk eksamenssystemet Inspera Assessment i stå. Her ble studenter over hele landet rammet. Datahavariet skjedde like før klokka 13, da første pulje av eksamenskandidater skulle levere.

Mandag gikk datasystemet for eksamensavviklingen ned. Datasystemet fra Inspera gikk i svart rett før klokka 13 da mange studenter skulle levere eksamensoppgavene. Det rammet studenter i hele landet.

Omtrent 100 studenter fikk merke følgene av datahavariet. De som i første rekke blir berørt er studenter med utsatt leveringsfrist, de får sitte til klokka 13.45.

Om lg klokka 15 var systemet oppe og gikk igjen.