Julegata på dragvoll

Her glemmer Eline stress og eksamen noen minutter, det gjør ikke August

Julegata på Dragvoll er åpnet. Frem til 15. desember skal campusvertene sprer juleglede til eksamensstressa studenter. 

Studentene Eline Hellen, til venstre, Martine Wergeland Ulseth og August Alver Solli får en mandariner og en prat med campusvert Åshild Keshavarzy.
Publisert

- Det er fantastisk koselig her i julegata på Dragvoll nå, og campusvertene lyser opp en ellers mørk eksamentid, sier student Martine Wergeland Ulseth. 

Medstudent Eline Hellen nikker enig og utdyper:

- Jeg glemmer eksamen i noen minutter når jeg snakker med andre studenter i julegata, sier Hellen.

- Gjør dere?, sier August Alver Solli tydelig overrasket.

- Stresset inni meg går ikke bort selv om jeg står her fremfor å sitte på lesesalen, sier han med et smil. 

I år er det sju campusverter på Dragvoll som skal bidra til et godt psykosialt miljø for studentetene. Her er campusvertene Kari Lamback Fitjar, til venstre og Åshild Keshavarzy med en gruppe studenter.

De tre studentene studerer medievitenskap på 3. året, og har så langt hatt to av fire eksamener. Nå har de samlet seg foran bordet med pepperkaker og klementiner som campusvertene Åshild Keshavarzy og Kari Lamback Fitjar har satt fram. 

Ønsker å spre julestemning 

Campusvertene jobber for et godt psykososialt miljø på Dragvoll, og i løpet av året arrangerer de mange arrangementer på campus. 

- Studenter er i en litt spesiell situasjon i førjulstiden. De leser gjerne til eksamen hele dagen alene, og når de er ferdige på ettermiddagen er det mørkt. Vi ønsker til å bidra med litt julestemning til studentene i en tøff periode av semesteret med eksamener, sier Keshavarzy.

Det er mange som synes at eksamenstiden er krevende. Det kan Stig André Due skrive under på. Han synes arbeidsmengden på Europastudier er i overkant stor. 

- Jeg skal egentlig ha fem eksamener nå før jul, men jeg dropper tre av dem. Det ble rett og slett litt for mye. Det var ikke verdt alt stresset. Så får jeg heller få litt mer studielån når jeg blir eldre ettersom jeg bruker lengre tid, sier han. 

Studentene Olav Seierstad, til venstre og Stig André Due synes julegata er et positiv supplement i en ellers mørk eksamenstid.

Nettopp derfor er det fint å få en pause fra eksamensjobbinga for å spise klementiner og sosialisere med andre studenter i julegata. 

På jakt etter rampenissen

1.desember tente de julelysene i julegata på Dragvoll, og markerte med dette åpning av årets arrangement. Det skal være aktiviteter der helt helt frem til 15.desember. Juleverksted, klesbyttekveld, laging av julekort, og besøk av julenissen er noen av aktivitetene under årets julegate. 

Når UA er på besøk leter de to studentene Frid Klausen og Tilde Dalberg etter rampenissen på biblioteket på Dragvoll. 

Frid Klausen, foran, og Tilde Dalberg har lett og funnet rampenissen i flere dager.

- Vi fant den endelig nå, for vi lette nemlig tidligere i dag også, sier Klausen. 

Rampenissen flyttes på hver dag, og hver dag kan man lete etter han. Klausen og Dalberg har derfor lett etter han flere dager allerede.

Det letes etter den velkjente rampenissen. Foto: Synne Mæle

- Vi trenger en pause fra hjemmeeksamenen vi har. Den går over to uker, så vi trenger litt avkobling innimellom, sier Klausen. 

Hun synes det er veldig koselig at campusvertene lager god stemning på campus i desember. 

Følg UA på Facebook og Instagram.