studentene i ålesund er klare

Ekstremværet Ingunn stanser ikke eksamensforberedelsene

Det var nesten folketomt på NTNU i Ålesund i dag. De fleste fulgte oppfordringen om å holde seg hjemme i frykt for at været skulle bli dårlig, men noen brukte formiddagen på å lese til eksamen.

Kommende anestesisykepleiere forbereder seg på eksamen mens de venter på ekstremværet Ingunn. Fra venstre: Malin Askjemshalten, Martin Bjørnerem og Agnes Backer Oppebøen
Kommende anestesisykepleiere forbereder seg på eksamen mens de venter på ekstremværet Ingunn. Fra venstre: Malin Askjemshalten, Martin Bjørnerem og Agnes Backer Oppebøen
Publisert Sist oppdatert

- Vi er selvfølgelig klar over at været kan bli dårlig, men vi tenkte at vi skulle bruke formiddagen til å lese og så kan vi gå hjem hvis det blir ruskevær. Vi har kort vei, sier Agnes Backer Oppebøen som studerer anestesisykepleie

Hun får støtte av medstudent Malin Askjemshalten som også sier at hun leser best på universitetet. Det eneste de er litt irritert på er at kantina er stengt, men de forstår at også det kan være nødvendig i dag.

Vanligvis er det helt fullt av biler på parkeringsplassen, men i dag har de fleste ansatte fulgt oppfordringen fra myndighetene om å ha hjemmekontor.

Følger anbefalingene fra Ålesund kommune

Beredskapskoordinator Harald Jan A. Skarstein sier at NTNU følger anbefalingene fra Ålesund kommune. Derfor er det de fleste ansatte som velger å ha hjemmekontor i dag. 

- Vi har fått sterkere føringer enn NTNU i Trondheim. Det er ikke farlig å oppholde seg her, men for noen kan det bli vanskelig å komme til å fra. Vi skal ha flere beredskapsmøter utover dagen og så får vi se hva som skjer videre. En tett dialog med myndighetene er viktig for å ta de rette valgene, sier Skarstein.

Beredskapskoordinator ved NTNU i Ålesund, Harald Jan A. Skarstein, sørger for at NTNU er klar for å møte orkanen Ingunn.

Drifsteknikerne sjekker bygningene

Det er Statsbygg som eier bygningene. I formiddag ble tak og takhatter sjekket. Løse beslag ble fjernet og vinduene ble også inspisert.

- Nå er det stille før stormen, sier driftstekniker ved NTNU, Helge Myklebust. Sammen med de to andre driftsteknikerne Enrico Agostinelli og Odd-Arne Fuglseth Lunheim har han tatt seg en rundt på taket av alle byggene. De har funnet noen sløse beslag som nå er fjernet og sikret andre gjenstander  slik at de skal at alt skal tåle noen kraftige vindkuler.

Aleine i bokhandelen

Kari Aarø er helt alene inne i studentbokhandelen Akademika.

- Jeg hadde egentlig ikke trodd at det skulle bli så tomt her, så jeg tok meg en tur på jobb. Jeg bor bare noen minutter unna, så det går raskt å komme hjem når det blir aktuelt, sier Aarø.

Kari Aarø i studentbokhandelen Akademika i Ålesund har ingen kunder i dag. De fleste følger oppfordringen om å holde seg hjemme.

Følg UA på Facebook og Instagram.