Sit oppgraderer Elgeseter park som jubileumsgave til Trondheimsstudentene

- Elgeseter Park har et enormt potensial, sier UKE-sjef Kari Johanne Sørensen Bøckman.

UKE-sjef Kari Johanne Sørensen Bøckman ser fram til å ta en oppgradert park i bruk.
Publisert Sist oppdatert

Trondheim, 3. mai 2023 – I 2023 fyller Sit 75 år, og dette markeres overfor studentene i Trondheim med pengegave på kr. 750.000 til en sårt tiltrengt oppgradering av Elgeseter park, vis-à-vis Studentersamfundet, skriver Samskipnaden i en pressemelding

Studentfrivillige i UKA og Studentersamfundet i Trondhjem tok selv initiativ til en mulighetsstudie for en oppgradering av Elgeseter park. Utgangspunktet var bedre utnyttelse og aktivisering av parkområdet, blant annet til gjennomføring av ulike arrangementer i regi av frivilligheten, UKA og Studentersamfundet.

- Mye av grunnen til at vi startet mulighetsstudie var at vi så at Elgeseter Park har et enormt potensial. Nå gleder vi oss til å ta en oppgradert park i bruk allerede til høsten, forteller UKE-sjef Kari Johanne Sørensen Bøckman.

- Med de enkle tiltakene vi har kommet frem til blir dette en levende og sentral park med god tilknytning til studentene, sier hun.

På utkikk etter passende gave

Monja Lien Jacobsen

Sit har vært på utkikk etter en passende gave å gi Trondheims studenter i forbindelse med 75-årsjubileumet i år, og kom raskt frem til at dette var en flott og varig måte å markere bursdagen på.

- Et oppgradert og mer tilgjengelig parkområde bidrar til en attraktiv og levende campus, sier styreleder i Sit, Monja Lien Jakobsen.

- Dette er et flott eksempel hva vi kan få til ved et godt samarbeid mellom studentene, kommunen og Sit, og vi i Sit håper studentene blir glade for å få denne jubileumsgaven fra oss, legger hun til.

Parken lyssettes

Øystein Fruseth Christiansen

I denne omgang skal parken åpnes opp og lyssettes, for slik å bli et mer attraktivt sted for studenter og naboer. Rododendronfeltet flyttes, for å gi bedre innsyn til området. En mer omfattende oppgradering av parken i regi av Trondheim kommune planlegges på et senere tidspunkt.

- Oppgraderingen av Elgeseter park er viktig for å skape et trygt byrom, spesielt for studenter på kveldstid. Prosjektet gir også mulighet for å avholde større arrangementer som Fadderukekickoff, UKA og potensielt felles immatrikulering og utmatrikulering, sier Øystein Fruseth Christiansen, leder av Velferdstinget.