Ytring:

Dobbel fadderuke? - Snakk med beboerforeningene

- Jeg har bodd på Møllenberg siden 1990 og fjorårets fadderuke(r) var de mest støyende og belastende for oss som bor i sentrum, skriver Inge Kvaran som reaksjon på Sit-direktørens initiativ til å gjøre fadderuka til et toukers evenement.

- Måten fjorårets fadderuke ble gjennomført på var så langt unna smitteforebyggende som det er mulig å komme, skriver Inge Kvaran i denne ytringen. Bildet er fra fadderuka i fjor.
Publisert Sist oppdatert

Her kommer et innspill til dagens oppslag i Universitetsavisa med tittelen: Samskipnaden ønsker dobbel fadder periode. Jeg har bodd på Møllenberg siden 1990 og fjorårets fadderuke(r) var de mest støyende og belastende for oss som bor i sentrum og nærliggende bydeler hvor mange studenter leier leiligheter og hybler, jf. de mange presseoppslagene og innlegg fra beboere. Måten fjorårets fadderuke ble gjennomført på var så langt unna smitteforebyggende som det er mulig å komme. Mesteparten av «sosialiseringen» forgikk med mange studenter samlet på små hybler og leiligheter med festing og stort alkoholbruk, samt mye mobilitet.

Når jeg så dagens oppslag om at Sit/NTNU vil «sørge for et tilbud til de som startet i fjor og at samskipnaden ønsker dobbel fadderuke» ble jeg temmelig sjokkert. Har ikke tilbakemeldingene fra byens beboere blitt tatt inn/evaluert? Sit/NTNU bør ta et langt større ansvar for organiseringen av fadderuka og arrangere den på sine campuser og andre fellesarrangement. Fellesarrangementene, som konserter i sentrum, ble i fjor avlyst, og det er vel svært sannsynlig at de også blir det i år på grunn av smittefaren. Jeg vil oppfordre Sit/NTNU og ta større ansvar for fadderuka og å gå i dialog med beboerforeningen for å få til en bedre organisering og gjennomføringa av fadderuka til våren.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Les flere ytringer her.