Flere millioner til Sit, ministeren støtter dobbel fadderuke

Slik fordeles regjeringens 40 millioner til lavterskeltilbud mellom samskipnadene.

Sit foreslo tildigere i vår at studentene som nå er på andreåret kunne delta på neste fadderuke. Da kalte de det dobbel fadderuke.
Sit foreslo tildigere i vår at studentene som nå er på andreåret kunne delta på neste fadderuke. Da kalte de det dobbel fadderuke.
Publisert Sist oppdatert

Som en del av revidert statsbudsjett fikk man krisepakken for studenter på over en miliard som regjeringen lanserte tidligere i vår. Etter en enighet om omfordeling i dette mellom regjeringspartiene og Frp kommer det nå ytterlige millioner til samskipnadene for lavterskeltilbud. Blant annet fadderuka.

- Dette er penger som skal komme studentene til gode. En god studiestart er utrolig viktig for å få nye venner og et sosialt nettverk tidlig. Det å trives i en ny by og på en ny utdanning er også viktig for å mestre det faglige. Alt tilsier at vi får en lagt mer normal høst i år. Det er gode nyheter for studentene, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) i en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet.

Deler av midlene utdelt har gått hit: Nå skal Sit ansette studenter for å lage aktiviteter for andre studenter på sommeren.

Totalt går 6,466 millioner av potten på 40 millioner kroner til Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim. Hver av landets studentsamskipnader får et grunnbeløp på 100 000 kroner. Resten av pengene er fordelt etter medlemstall. Midlene kommer i tillegg til de 80 millioner kronene som allerede er tildelt samskipnadene denne våren.

Kanskje ikke alle som har fått venner

Tidligere i vår var det snakk om en såkalt «dobbel fadderuke» som Sit ytret ønske om. Der også de studentene som var nye etter sist sommer kan få være med på fadderuke. Dette stiller forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim nå seg bak.

Les også: Dobbel fadderuke? - Snakk med beboerforeningene.

- Det er viktig at de som kanskje ikke har fått mulighet til å få seg venner og bli en del av det sosiale felleskapet får en ny sjanse. Derfor mener jeg det bør legges til rette for at også andreårsstudentene blir inkludert i fadderuken til høsten og kan få en ny start til høsten. Det kan disse pengene bidra til, sier Asheim i pressemeldinga.

Pengene som bevilges skal brukes i løpet av høsten 2021, men det er opp til studentsamskipnadene å bestemme hva de skal brukes på.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.