Sandra Borch må svare om ulovlig oppnevnelse

Forsknings- og høyere utdanningsminister Sandra Borch (Sp) må svare Stortinget om departementets oppnevnelse av lederen i Felles klagenemnd for en tredje periode.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Sandra Borch må svare Stortinget om departementets oppnevnelse av lederen i Felles klagenemnd for en tredje periode.
Publisert

Bakgrunnen for spørsmålene er at Kunnskapsdepartementet (KD) ulovlig oppnevnte Marianne Klausen som leder for Felles klagenemnd for en tredje periode i 2022.

Ifølge loven er det kun lov å sitte som medlem i nemnda i to perioder. Borch har siden vraket Klausen som leder.

- Det er en alvorlig forvaltningsfeil når et departement oppnevner noen i strid med lover og forskrifter, og det er derfor viktig å komme til bunns i hvordan dette kunne skje, sier Himanshu Gulati (Frp) til VG.

Gulati representerer Fremskrittspartiet i utdanningskomiteen på Stortinget. Det er han som nå ber Borch svare på hvordan feilene som ble begått, kunne skje.

Ett av spørsmålene Gulati ønsker svar på, er følgende:

«På bakgrunn av alt som er kommet fram i VG, hvordan vil statsråden forklare at KD omgikk sin egen forskrift og foretok den kontroversielle gjenopprettelsen av Klausen til en 3. periode som leder av Felles klagenemnd?».

Følg UA på Facebook og Instagram.