NTNU og Fagskolen Innlandet

Feiret Gjøviks frivillige: - Her er det lettere å få uttelling

I helga ble det frivillige student-engasjementet feiret i Fjellhallen i Gjøvik. Studentene tror det er fordeler med å være et litt mindre sted.

De frivillige studentene i Gjøvik ble hedret med en stor fest i Fjellhallen denne helgen.
Publisert

Lørdag var det duket for fest i Fjellhallen med rundt 300 studenter som gjør en frivillig innsats i studentmiljøet i Gjøvik.

Det er fjerde gangen det arrangeres og de to siste årene har de fylt Fjellhallen. 

Sekretær Aleksander Aaboen, eventansvarlig Kevin Haug, front end/infrastruktur-ansvarlig Brynjar Innvær og pr-ansvarlig Marie Kjelaas fra Login, linjeforeningen for IT på Gjøvik Campus.

- For det første møter du nye mennesker. Vi som er aktive arrangerer veldig mye som alle kan være med på. Med tanke på det sosial og litt det faglige, så har det veldig mye å si for lysten til å studere, sier Aleksander Åboen.

De fire studentene har tatt på seg finstasen for å feire seg selv sammen med andre studenter fra diverse frivillige studentforeninger. 

- Gjøvik er ikke så stort, så her er det lettere å få uttelling for hva man gjør, også blir man kanskje litt bedre kjent med folkene, sier Kevin Haug som er frivillig i IT-foreningen Login. 

Login er trolig kveldens best representerte med nærmere 60 aktive medlemmer tilstede.

- Jeg synes det er kjempefint. Det skaper et samhold og det gjør det enklere for folk å bli kjent. I tillegg er det noe utenfor studiehverdagen, så du kan få tankene av stress og skol og fokusere på noe som er interessant og relevant, sier Marie Kjelaas. 

Prisutdeling

Rektorene fra NTNU og Fagskolen innlandet, samt representanter fra kommunen var tilstede og hyllet de fremmøtte fra scenen. 

Underholdningen var INGRID (Ingrid Eggen Vårvik) fra Trondheim, for øvrig også student på NTNU Gjøvik, og «Hurrameghei cowboyhatt på snei» som er et lokalband bestående av Gjøvikstudenter.

Det var Sit (Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim) som var initiativtaker og arrangør, med Gjøvik kommune, NTNU Gjøvik, Fagskolen innlandet med flere som viktige støttespillere.

Det gikk veldig bra. Studentene var veldig fornøyde. De er veldig opptatt av prisene som ble utdelt, sier Einar Skare, én av arrangørene og leder for studenthusene i Sit.

Vincent Sun (24) skaper mye engasjement i miljøet, for eksempel med Vaffelmandag-konseptet han står bak. Lørdag tok han på seg det røde håret og sørget for at studentene fikk en varm velkomst.

NTNUI fikk prisen for «Årets forening» og «Årets frivillige» gikk til Mostafa Askari.

Kamp mot utenforskap

- Vi gjør det for å feire og heie på studentfrivilligheten. Støtte opp om det viktige arbeidet de gjør. De er vår viktigste samarbeidspartnere for å skape gode og trygge møteplasser. Inkludering er veldig viktig med tanke på psykisk helse og kampen mot utenforskap, sier Skare. 

Dette er med å skape en samlende identitet for byens studenter samt oppfylle våre felles ønsker for universitetsbyen Gjøvik som et attraktivt studiested hvor studenter trives og har det bra.

Følg UA på Facebook og Instagram.