Ytring

Feilsteg i mitt siste innlegg om flytende havvind

Når jeg som forsker deltar i samfunnsdebatten, ønsker jeg å drive god og engasjerende forskningsformidling på det jeg uttaler meg om.

Jonas Kristiansen Nøland skriver at hans eget innlegg bidro til avsporing av debatten.
Publisert Sist oppdatert

Den 25. april skrev jeg og Ole Asbjørn Ness et innlegg med tittelen «Kjære olje- og energiminister, Terje Aasland» i Nettavisen. Etter å ha mottatt saklige og konstruktive innspill fra andre forskere, har jeg innsett at innlegget bommer på det jeg ønsket å oppnå og er heller ikke god forskningsformidling.

Når vi eksempelvis skriver «…alle de andre som bruker deg til å stappe enda et sugerør ned i oljefondet, og som nå står klare til å suge alt de makter», så blir det en avsporing av debatten.

Når jeg som forsker deltar i samfunnsdebatten, ønsker jeg å drive god og engasjerende forskningsformidling på det jeg uttaler meg om. Innen forskning er idealet å bidra til en saklig, opplysende og kunnskapsrik debatt. Bruk av humor kan være effektivt virkemiddel, men jeg har nå lært at det også kan feile.

Det er viktig at forskere deltar i samfunnsdebatten. Et åpent samfunn og forskerfellesskapet er helt avhengig av det. Jeg kommer derfor fortsatt til å engasjere meg i samfunnsdebatten med mål om god forskningsformidling fremover.

Avslutningsvis vil jeg mane om Kjerulf-utvalgets ti ytringsvettregler, hvor jeg vil ta punkt åtte «Anerkjenn feil, hos deg selv og andre» til egen etterretning.