ERC:

NTNU-forsker tildelt millionstipend fra EU

Førsteamanuensen skal forske på hvordan mennesker påvirker havet - finansiert av Brussel.
Francesca Verones er førsteamanuensis ved program for industriell økologi. 

Francesca Verones er førsteamanuensis ved program for industriell økologi. 

Francesca Verones, førsteamanuensis ved program for industriell økologi, er tildelt et millionstipend av EU for å forske på hvordan mennesker påvirker havet.

- La oss si at Apple skal lage en ny telefon. De skal ta mange valg for materialer, innpakning og frakt. La oss si at vi finner ut at skip er mest miljøvennlig, men at det er viktig hvilken rute de tar. Da kan regjeringer og Eu komme med reguleringer for skipsfrakt. Det er denne helhetlige kunnskapen jeg skal bidra til å fylle, sier hun i en pressemelding.

Et annet eksempel er hvordan skip og plast sprer fremmede arter, blant annet gjennom ballastvannet.

Ifølge pressemeldingen skal Verones nå kartlegge alt fra hvordan skipsrutene er, hva de slipper ut og hvordan de er laget til hvordan verdens land behandler søppel og turisume, samt hvordan alt dette påvirker havet.

Tildelingen er del av Horisont 2020, og totalt ble 621 millioner kroner fordelt i tildelingsrunden.

Med sjekken fra Brussel føyer Verones seg inn som nummer ti i rekken av NTNUere som har mottatt stipend fra ERC.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

PST-saken:

Bekymret for stigmatisering av utenlandske NTNU-ere

NTNU-rektor Anne Borg ber om at saken der to iranske NTNU-ansatte er siktet av PST ikke fører til stigmatisering av en hel gruppe ansatte og studenter.

PST etterforsker NTNU-forskere:

Mener universitetene opptrer naivt overfor spiontrussel

- Varsellampene bør begynne å lyse. Naiviteten er bygget inn i grunnholdningene når det gjelder mellomstatlig samarbeid og samkvem i forskerverdenen, sier professor Jo Jakobsen.

En av fem studenter vil ikke ha barn

Hver femte student i Norge vil ikke ha barn, ifølge en undersøkelse. Andelen som ønsker barn blant studenter, er lavere enn i andre grupper, sier forsker.

SPOR-festivalen:

- Krig er et evig dagsaktuelt tema

Noe av den mest gripende kunsten og musikken har oppstått i menneskenes forsøk på å møte krigen og dens grusomheter på andre måter enn med våpen, ifølge førsteamanuensis i klassiske fag ved NTNU, Thea Thorsen.