Budsjettlekkasje:

Lover tolv millioner kroner ekstra i året til Moserne

NTNU ba om 51 millioner i total årlig støtte, Forskningsrådet anbefalte et sted mellom 35 og 40. Resultatet ligger an til å bli en total støtte på 28 millioner i øremerket støtte fra staten til Kavliinstituttet.
Dersom regjeringens forslag til statsbudsjett vedtas vil Edvard og May-Britt Moser får 12 millioner kroner ekstra i øremerket statsstøtte. 
        
            (Foto: Helene Mariussen)

Dersom regjeringens forslag til statsbudsjett vedtas vil Edvard og May-Britt Moser får 12 millioner kroner ekstra i øremerket statsstøtte.  Foto: Helene Mariussen

Lekkasjene av budsjettforslag og gladnyheter står i kø i valgkampen. Siste nytt: Utvidet støtte til Kavliinstituttet.

Ifølge NRK kommer regjeringen i sitt budsjett til å foreslå 12 millioner kroner ekstra i årlig støtte til Moserne og kompani. Det betyr at den totale årlige støtten blir på 28 millioner kroner fra og med neste år.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Selv om alle monner drar er dette likevel langt unna vedtaket Forskningsrådet gjorde i vår. Der anbefalte de Kunnskapsdepartementet å øke det totale støttebeløpet til et sted mellom 35 og 40 millioner. Bakgrunnen for anbefalingen var blant annet et brev fra NTNU der universitetet ba om at den årlige støtten øktes til 51 millioner kroner.

- Vår søknad om 51 millioner er godt begrunnet og dokumentert, og vi ønsker at beløpet er i tråd med det vi har søkt om. Vi tar til etterretning at Forskningsrådet har anslått et noe lavere beløp og håper fortsatt at Kunnskapsdepartementet leser vår søknad grundig, sa daværende rektor Gunnar Bovim i forbindelse med Forskningsrådets vedtak.

Et krav for at instituttet skal motta støtten er at May-Britt og Edvard Moser selv forsker aktivt. Skulle de finne på å flytte på seg eller en av dem pensjonerer seg halveres eller kuttes støtten helt, ifølge rikskringkasteren.

Så får vi vente å se hvor regjeringen ender med å kutte for å få regnestykket til å gå opp.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Godkjenner at ny NTNU-rektor kan ansettes for 5,5 år

Planen er at ny rektor for NTNU skal ansettes tidlig i 2020. Kunnskapsdepartementet godkjenner nå at åremålsperioden kan gå fram til 2025.

Kjøper NTNU TTO sin eierandel i NTNU Accel

Selskapet T:Lab kjøper nå NTNU Technology Transfer sin eierandel i NTNU Accel.

Mener utenlandske ansatte vet for lite om norsk arbeidsliv

En utenlandsk ansatt var i Norge i nesten ni år før han fikk vite at det var mulig å søke om lønnsopprykk.

En av fire forskere med innvandrerbakgrunn opplever diskriminering

En ny rapport viser at hver fjerde forsker med innvandrerbakgrunn opplever diskriminering og manglende inkludering. Hver tiende kvinne - uansett bakgrunn- rapporterer om seksuell trakassering.