Vil slå sammen Innovasjon Norge og Forskningsrådet

Den tidligere NTNU-viserektoren mener det er for tidkrevende for bedrifter å navigere i jungelen av finansieringskilder.

Som rektor i Ålesund var Marianne Synnes Emblemsvåg opptatt av den maritime industrien. Nå ønsker hun at all industri skal få en lettere vei inn i forskningens virkemiddelapparat.
Publisert Sist oppdatert

- Næringslivet vil ha en dør inn til virkemidlene. I stedet for å bruke flere dagsverk på å orientere seg, burde en kunne gå et sted og få hjelp. Én sterk aktør underlagt Nærings- og fiskeridepartementet og Kunnskapsdepartementet er det eneste rette, sier Marianne Synnes Emblemsvåg, utdanningspolitisk talsperson i Høyre og tidligere viserektor ved NTNU i Ålesund, til Khrono.

Utspillet kommer som følge av partikollega Torbjørn Røe Isaksens forsøksvise opprydding i virkemiddelapperatet. Han bestilte en større rapport om det «Næringsrettede virkemiddelapperatet», enkelt forklart som systemet for å få penger til forskning, og rapportens konklusjon hva gjelder Innovasjon Norge og Forskningsrådet er at førstnevnte skal ta for seg den forretningsdrevne innovasjonen, mens sistnevnte skal ta seg av forskningsdreven innovasjon.

I etterkant av rapporten har det vært flere reaksjoner på at skillet mellom de to er minimalt, og at en slik fordeling kommer til å føre til overlapping mellom de to aktørene.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.