Vil slå sammen Innovasjon Norge og Forskningsrådet

Den tidligere NTNU-viserektoren mener det er for tidkrevende for bedrifter å navigere i jungelen av finansieringskilder.
Som rektor i Ålesund var Marianne Synnes Emblemsvåg opptatt av den maritime industrien. Nå ønsker hun at all industri skal få en lettere vei inn i forskningens virkemiddelapparat. 
        
            (Foto: Kristoffer Furberg)

Som rektor i Ålesund var Marianne Synnes Emblemsvåg opptatt av den maritime industrien. Nå ønsker hun at all industri skal få en lettere vei inn i forskningens virkemiddelapparat.  Foto: Kristoffer Furberg

- Næringslivet vil ha en dør inn til virkemidlene. I stedet for å bruke flere dagsverk på å orientere seg, burde en kunne gå et sted og få hjelp. Én sterk aktør underlagt Nærings- og fiskeridepartementet og Kunnskapsdepartementet er det eneste rette, sier Marianne Synnes Emblemsvåg, utdanningspolitisk talsperson i Høyre og tidligere viserektor ved NTNU i Ålesund, til Khrono.

Utspillet kommer som følge av partikollega Torbjørn Røe Isaksens forsøksvise opprydding i virkemiddelapperatet. Han bestilte en større rapport om det «Næringsrettede virkemiddelapperatet», enkelt forklart som systemet for å få penger til forskning, og rapportens konklusjon hva gjelder Innovasjon Norge og Forskningsrådet er at førstnevnte skal ta for seg den forretningsdrevne innovasjonen, mens sistnevnte skal ta seg av forskningsdreven innovasjon.

I etterkant av rapporten har det vært flere reaksjoner på at skillet mellom de to er minimalt, og at en slik fordeling kommer til å føre til overlapping mellom de to aktørene.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

NTNU kan miste kontrollen over alle bygningene sine

NTNU, UiO, UiB, NMBU og NiH kjemper for å unngå at Statsbygg tar over kontrollen på eiendommene deres. - Dette handler om muligheten til å ivareta samfunnsoppdraget vårt, sier NTNUs økonomi- og eiendomsdirektør, Frank Arntsen.

Det er 70 år siden Sintef ble etablert i Trondheim

Forskningsinstituttet ble etablert for å utføre oppdragsforskning og har siden starten hatt et tett samarbeid med NTH, og etter hvert NTNU.

Gjesteskribenten:

Feilslått politikk for god lærerutdanning

Grunnskolelærerutdanningen er under press som følge av nye krav fra politikerne. Regjeringens politikk er en trussel mot kvalitet i lærerutdanning.

- Asheim hopper på et tog i fart

Henrik Asheim blir tatt vel imot i UH-sektoren etter utnevnelsen som ny minister for forskning og høyere utdanning.