NTNUs tomt på tyholt

Tomtestriden: NTNU anker ikke saken med Tyholt borettslag 

Erstatningssummen Tyholt borettslag skal betale for NTNUs tomt på Tyholt ble satt til 0 kroner i tingretten. De velger nå å ikke anke saken videre. 

Beboerne i Tyholt borettslag, Ragnhild By, til venstre, Monika Larsen Donovan og Ela Sjølie er fornøyde med utfallet av rettssaken.
Publisert Sist oppdatert

NTNU ønsket at Tyholt borettslag skulle betale markedspris på rundt 3,5 millioner for den smale tomtestripa mellom Tyholt borettslag og Skipsmodelltanken på Tyholt. Tingretten satt erstatningssummen til 0 kroner. 

Dommen fra Trøndelag tingrett er nå rettskraftig, ettersom NTNU nå velger å ikke anke saken. 

Hjelp fra en uavhengig part 

- Vi har bestemt oss for at vi ikke anker dommen. Da vi startet, var det stor avstand mellom oss og borettslaget, derfor var det viktig at det kom inn en uavhengig part som kunne komme med en beslutning, forklarer eiendomsdirektør ved NTNU, Frank Arntsen.

Eiendomsdirektør Frank Arntsen.

 - Kunne dette vært løst på en enklere måte?

- Nå har vi fått konklusjonen fra retten, som er en uavhengig part. Det var også det vi ble enig om med borettslaget. At vi skulle forholde oss til det som ble besluttet, sier Arntsen.

Han sier at fra NTNUs side anser de nå spørsmålet om pris som avsluttet. Da er det opp til borettslaget hva de ønsker å gjøre.

- Nå er prisen satt til null, så da er det også det borettslaget vil måtte betale når de ønsker å overta tomten, sier Arntsen.