Klart hvem som skal bygge Studentersamfundets nybygg

Ruta Entreprenør og Studentersamfundet har signert kontrakt om bygget som skal stå klart i starten av 2024.

Studentersamfundets frivillige og Ruta Entreprenør presenterte avtalen på Samfundets møte lørdag.
Publisert Sist oppdatert

Ruta Entreprenør signerte kontrakt med Studentersamfundet i Trondhjem 19. februar 2022 for bygging av tilbygget til Studentersamfundet, og det ble feiret på Samfundsmøte lørdag i Storsalen.

- For en trønder-eid totalentreprenør er dette et ærefult oppdrag. Samfundet er et av de mest ikoniske og kjente byggverkene i Trondheim og Ruta er veldig stolte over muligheten til å være med på denne utbyggingen, sier Administrerende direktør i Ruta, Rune Storm i en pressemelding publisert av Samfundet.

Byggestart er planlagt til april 2022 og forventet overtagelse i januar 2024. Opprinnelig var planen at bygget skulle stå klart til UKA 2023, som går av stabelen oktober neste år, men nå vil bygget fortsatt være under bygging da.

Kontrakten er en totalentreprise på 173 millioner ekskl. mva, og inkludert opsjoner, inventar og øvrig arbeid i forbindelse med nybygget kommer budsjettet på 245 millioner kroner inkludert mva.

Som tidligere omtalt av Universitetsavisa måtte Studentersamfundet nylig øke budsjettet for bygget.

Det nye tilbygget blir på omtrent 4000 kvadratmeter, som øker arealet på Studentersamfundet som i dag er på cirka 6000 kvadratmeter.

- Dette betyr oppfyllelsen av en snart 70 år gammel studentdrøm. Med utvidelsen vil tusenvis av nye studenter få plass i byens Storstue. Dette er helt rått, og det føles litt uvirkelig at vi denne våren skal sette spaden i jorda. Tusen takk for den enorme innsatsen medlemmene og de frivillige har lagt ned for å få dette til å skje, sier leder for Studentersamfundet Fredrik E. Akre.

LES OGSÅ: Grunnsteinen for bygget ble lagt ned av kronprins Haakon i fjor høst.