Økte prislappen på Samfundets nybygg med 45 millioner kroner

Lørdag vedtok studentene å øke kostnadsrammen til 245 millioner kroner på det planlagte nybygget.

Den planlagte teglsteinfasaden på nybygget beskriver Samfundet selv som unik.
Publisert Sist oppdatert

Storsalen vedtok lørdag kveld å øke kostnadsrammen for nybyggprosjektet til 245 millioner kroner.

Tidligere har den vært på 200 millioner kroner, men Studentersamfundets nybyggkomite forklarte lørdag at de har antatt at den ville øke. Det tidligere estimatet har ikke vært et konkret tilbud, men nå har Studentersamfundet altså valgt en entreprenør.

Les også: Kronprinsen la ned grunnstein på Studentersamfundet.

- Vi ønsket ikke å fortelle entreprenør at vi har bøttevis av penger, så derfor har vi også hatt et litt mindre estimat. Det er også noen mindre endringer i prosjektet. Så har det også vært svært høy prisvekst på materialer det siste året, sa Øyvind Hauge, leder av styringsgruppa for nybygget.

Prosessleder for nybygg, Agnethe Djupvik, presenterte prosjektets fremgang lørdag.

Prosessleder for nybygg, Agnethe Djupvik, forklarte også at det har vært mindre kvalitetsendringer for å få ned prisen og byggetiden, men forsikrer om at funksjonaliteten vil bli det samme.

Les også: Samfundets nybygg skal være kult og litt rart.

- Eksempler på det er overflater og rålokaler, altså at ikke alle lokalene innredes og ferdigstilles til bygget skal stå klart. I tillegg til at vi har funnet en mindre treg måte å lage fundamentet på, sa hun under møtet.

Storsalen vedtok også mulighet for å ta opp til 100 millioner kroner i pantelån fra Sit, NTNU og Velferdstinget. Disse er også blant aktørene som allerede har vært med på finansieringen av bygget. Som også blant annet finansieres statlig, fylkeskommunalt, kommunalt og gjennom privat finansiering.

Les også: Studentersamfundet sier ja til samarbeid med Reitan.

Bygget har nå en planlagt byggestart i mars og det er planlagt at det skal stå klart sent i 2023.