Bibliotek stengt på grunn av dårlig ventilasjon skaper problem for studenter

Siden i fjor har Gunnerusbiblioteket vært stengt, neste uke åpner første etasje, resten er på ubestemt tid.

Etter renovasjon skal biblioteket bli byens fineste, sier Gunnerussjefen.
Publisert

At Gunnerusbiblioteket står stengt skaper problemer for arkeologistudenter som skal levere Bachelor.

Det skriver studentavisa Under Dusken.

– Det er veldig dårlig at det ikke kan brukes, og veldig dumt for oss arkeologistudenter å ikke ha tilgang på biblioteket, da det er egnet for oss. Vi skriv bacheloroppgave nå, og vi trenger tilgang til et bibliotek, sier bachelorstudent i arkeologi, Simen Nilsen til Under Dusken.

Studenten sier at det er mulig å bestille bøker fra biblioteket, men at det tar lang tid og at det ikke er alltid man har nøyaktig navn på bøkene man trenger.

Han kritiserer også at det har vært manglende informasjon om problemet og når biblioteket vil åpne igjen.

Farlig å oppholde seg der

Siden i fjor har biblioteket vært stengt. Seksjonssjef og leder av Gunnerusbiblioteket Stein Olle Johansen sier til studentavisa at biblioteket er stengt på grunn av rehabilitering av taket og utskifting av ventilasjonsanlegg. Ventilasjon er en forutsetning for å hindre smitte.

– Det har også vært farlig å oppholde seg på lesesal. Det er dessverre ingen studenter eller andre brukere som har fått fysisk tilgang til biblioteket siden midten av desember på grunn av manglende ventilasjon. Rehabilitering av taket har nå blitt utbedret og vi begynner å se slutten på det, men ventilasjonssystemet er fortsatt slått av, sier Johansen.

Blir byens fineste bibliotek

Han tar selvkritikk på at de ikke har vært gode nok til å gi informasjon og lover å komme med mer.

Etter studentavisa publiserte sin artikkel informerer Gunnerusbibliotekets side nå om at første etasje åpnes onsdag 16. februar. Andre etasje og lesesalen vil fortsatt være stengt.

Johansen lover et bedre bibliotek når det åpner.

– Ventilasjonssystemet skal bli mye bedre, og det blir byens flotteste bibliotek med 24 nye takvindu med utsyn mot skyer og himmel.