Sigrun Berge Engen blir NTNUs direktør for kommunikasjon

- Jeg søker meg ikke til NTNU for å få roligere dager, sier Berge Engen, som går fra stilling som kommunikasjonsdirektør for Helseplattformen.

Sigrun Berge Engen går inn i nyopprettet stilling som kommunikasjonsdirektør ved NTNU. Forgjengerne har hatt tittelen kommunikasjonssjef.
Sigrun Berge Engen går inn i nyopprettet stilling som kommunikasjonsdirektør ved NTNU. Forgjengerne har hatt tittelen kommunikasjonssjef.
Publisert Sist oppdatert

Berge Engen har siden 2016 vært kommunikasjonssjef og senere kommunikasjonsdirektør i et av landets største digitaliserings- og endringsprosjekter, Helseplattformen.

Hun har i tillegg mange års erfaring fra Adresseavisen der hun blant annet har vært kulturredaktør, vaktsjef, prosjektleder og reportasjeleder. Berge Engen har også bakgrunn som journalist og programleder i NRK Trøndelag.

- For å ta det med en gang: I hvilken grad søker du deg bort fra jobben som sjef for kommunikasjon for Helseplattformen? Det går jo ei kule varmt der om dagen.

- Jeg skjønner at spørsmålet stilles siden dette skjer akkurat nå, men det har jo vært en langvarig prosess.Denne muligheten ved NTNU kunne jeg ikke la gå fra meg. Jeg har dessuten jobbet med Helseplattformen i seks og et halvt år, det er lenge å jobbe være i prosjektmodus og det er tid for å gå videre.

Helseplattformen

- Har Helseplattformen vært mislykket?

- Nei, Helseplattformen er et banebrytende arbeid og innføringen ved St.Olav har vært mer krevende enn forventet. Den felles digitale journalløsningen er nå innført i syv kommuner, og med St.Olav er den tatt i bruk av over 20 000 sluttbrukere. Det vi gjør i Midt-Norge nå har ingen fått til i Norge før. Så er det en veldig stor og komplisert endring, det er vanskelig å gjennomføre på mange områder, sier hun.

Av utdanning er Berge Engen cand.philol. med nordisk hovedfag, og med samfunns- og mediefag i fagkretsen. Hun har også journalistutdanning fra England og videreutdanning i prosjektledelse.

Hvorfor hun søkte seg til denne stillingen? Det å kunne arbeide i en kunnskapsorganisasjon med NTNUs visjon og samfunnsoppdrag appellerer både til mine personlige og faglige interesser, er den nye kommunikasjonsdirektørens svar.

- Det har vært en del uro ved kommunikasjonsavdelingen, omkring omorganisering, samt misnøye med ledelse. Hvordan ser du på å overta avdelingen?

- Jeg kjenner til uroen du refererer til kun gjennom media. Vi har å gjøre med en avdeling befolket av meget kompetente medarbeidere. Så får jeg mye å sette meg inn i, mye å lære. Det ser jeg fram til.

Unntatt offentlighet

- Du var blant dem som ba om å få holde jobbsøknaden unntatt offentlighet. Hvorfor?

- Jeg ønsket å unngå uro i prosjektet – at folk skulle tro jeg søkte meg bort. Det var jo også det første du spurte om.

- UA søkte om innsyn i søkerlista over de som ble unntatt offentlighet i første omgang. Da du fikk beskjed om at ønsket ikke ble etterkommet, ombestemte du deg og lot navnet bli offentliggjort. Hva var din begrunnelse?

- Jeg fant at denne jobben er en jeg virkelig ønsker meg, så da besluttet jeg å orientere dem rundt meg om at jeg sto på denne søkerlista.

- Som kommunikasjonsdirektør ved NTNU: Er prinsippet om meroffentlighet noe du vil fremme når du rådgir ledelsen ved NTNU og andre som vil be om ditt råd?

- Ja, meroffentlighet er et godt prinsipp, og i noen tilfeller er det også andre hensyn som må vektes inn.

Haugstad: - Meget fornøyd

- Regner du med at det blir roligere dager når du går over i din nye jobb?

- Absolutt ikke. Jeg søker meg ikke til NTNU for å ha roligere dager.

Direktør for organisasjon og infrastruktur Bjørn Haugstad utaler i en pressemelding at han er svært fornøyd med at Berge Engen har takket ja til stillingen som kommunikasjonsdirektør ved NTNU.

- Sigrun har en solid og spennende bakgrunn. Hun har innsikt og gjennomføringskraft som er svært nyttig for å fylle en så stor og viktig stilling ved NTNU, sier Haugstad.

Sigrun Berge Engen tiltrer stillingen ved NTNU 2. mai.

Berge Engen avløser konstituert kommunikasjonsdirektør Ida Munkeby.