NTNU best i landet i europeisk stipendordning  

Midlene fra Marie Sklodowska-Curie Individual Fellows er fordelt, og NTNU gjør det best av de norske universitetene.
 

Dette skriver NTNU på Innsida.

MSCA er en del av EUs forskningsprogram Horizon 2020, og det er knallhard konkurranse om stipendene. I år mottar NTNU hele ti unge forskere, pluss en på reserveliste. Dette vil si at ti av våre erfarne forskere får besøk av en ung, utenlandsk forsker hver, samt finansiering til sitt prosjekt i 24 måneder. MSCA dekker lønns- og mobilitetsmidler for den utenlandske kandidaten. Målet er en toveis kunnskapsoverføring mellom erfarne forskere og institusjoner, men også fra den unge forskeren og inn til oss. Alle fakultetene bortsett fra Økonomi og Vitenskapsmuseet har fått minst ett stipend.

Det er faggruppene som selv velger ut sin kandidat, og deretter søker de sammen om finansiering via Marie Sklodowska-Curie Individual Fellows. Det er i denne siste konkurransen om midlene at ti av våre prosjekter har vunnet frem.

Topp 5

NTNU: 10 stk

Universitetet i Oslo: 9 stk

Universitetet i Tromsø: 8 stk

Universitetet i Bergen: 6 stk

Universitetet i Stavanger: 5 stk

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

– Et virus skal ikke stoppe meg!

To ganger i året går Klovneløpet av stabelen i studentbyen Trondheim. På grunn av koronaviruset gjennomføres vårens etappe med én mann – og ikke i Trondheim.

Kommentar:

Åpne landskap post covid-19

Det skal bli interessant å følge NTNU-ledelsens kamp for å tvinge ansatte med cellekontor ut i åpne landskap til høsten. Pleksiglassprodusentene kan gå gode tider i møte.

Forskningsleder går av etter konflikt med EU

Professor Mauro Ferrari går av som leder for Det europeiske forskningsrådet (ERC) i frustrasjon over måten koronapandemien håndteres på i EU. Men han var allerede bedt om å trekke seg.

Doktorkandidat overlevar på under 3000 kroner i månaden

Når han har betalt husleiga, har doktorkandidat Seid Mussa Ahmed 2648 kroner igjen å leva av. Statsråd Henrik Asheim vil no ta opp situasjonen til internasjonale studentar.