Venter enda på svar om oppsigelsen: - Drar opp mulighetene for konflikt

Det siste Ingrid Eftedal ønsker seg er konflikt med arbeidsgiver, men hun tror NTNU burde bli bedre på å håndtere saker som hennes.

Ingrid Eftedal tror manglende omtanke for folk i vanskelige posisjoner kan føre til mer konflikter.
Publisert Sist oppdatert

Merk: Etter denne artikkelen ble publisert fikk Eftedal en telefon som bekrefter at NTNU går til oppsigelse. Les mer her.

- Det er klart det er stressende å sitte å vente på et svar som man ikke vet når kommer. Jeg skulle ønske meg at det kom tydeligere signaler, men det er ingen som snakker med meg, forteller Ingrid Eftedal.

Som Universitetsavisa har omtalt møtte hun tirsdag i sentralt ansettelsesutvalg angående oppsigelsessaken som kommer fordi det ikke lenger finnes finansiering til hennes forskerstilling. Det var etter saken allerede hadde blitt utsatt en måneds tid.

Sammen med en representant for hennes fagforening fikk hun tale sin sak i møtet. Etter hun var ferdig fortsatte møtet uPten henne, og hun har ennå ikke fått noe informasjon om hva som er veien videre for saken hennes eller hvordan eller når hun vil få beskjed om en eventuell oppsigelse. Eftedal understreker at hun har hatt problemer med eposten i det siste, så det ikke er utenkelig at det har blitt sendt noe hun ikke har fått.

Les også: Ingrid Eftedal får stor støtte, tirsdag skal oppsigelsessaken hennes behandles.

Ingen som bevisst trenerer

- Jeg og andre som er i samme situasjon som meg er ikke i noe konflikt med arbeidsgiver. Det er det siste jeg ønsker meg, og jeg er ikke sint på NTNU. Dette er en vanskelig situasjon for universitetet også. Men frustrasjonen som kommer ved at ingen snakker med deg er nok noe som kan høyne muligheten for konflikt.

Gjennom hele prosessen har hun sagt at hun skulle ønske det var noen som snakket med henne.

Det er ganske tydelig at NTNU må bli bedre til å ta vare på folk som bare står i en lei situasjon

Ingrid Eftedal

- Jeg tror ikke det er noen som bevisst trenerer noe, sentralt ansettelsesorgan er ganske nyopprettet og det er nok mange saker for dem å forholde seg til, de har nok heller ikke så alt for mye erfaring med dette. Men jeg tror det er ganske tydelig at NTNU må bli bedre til å ta vare på folk som bare står i en lei situasjon, sier Eftedal.

Les også: Ikke enig i konklusjonene fra innstillingen, nå utsettes oppsigelsessaken.

Les også: Mens hun ventet på oppsigelsessaken, fikk hun interesse fra Stortinget.

Overrasket over omfang av sakspapirer

For hennes egen del ble hun overrasket da hun ble innkalt til møtet med ansettelsesutvalget og fikk sakspapirene.

- Da fikk jeg delt en mappe med meg som var full av sakspapirer om meg og saken min. Jeg visste at det var dokumenter, men hadde ikke aning om hvor mye, det er det ingen som forteller meg. Det er ikke noe jeg orker å lese uansett, fordi å lese titalls sider med saksdokumenter om seg selv er ikke så gøy, men jeg skulle ønske jeg visste noe om omfanget, forteller Ingrid Eftedal.