NTNU går til oppsigelse av «faste midlertidige» Eftedal

Sentralt ansettelsesutvalg fulgte innstillingen.

Fikk beskjed kort tid etter medieomtale.
Publisert

Tirsdag ettermiddag ble oppsigelsen av faste midlertidige Ingrid Eftedal behandlet i sentralt ansettelsesorgan. Tidligere i dag, hadde som Universitetsavisa omtalte, Eftedal enda ikke fått beskjed om hva beslutningen ble eller når den ville komme.

Kort tid etter den saken ble publisert fikk Eftedal en telefon der hun fikk beskjed om at utvalget bestemte seg for å følge innstillingen som var gitt på forhånd og gå til oppsigelse av forskeren som har vært tilknyttet NTNU i 20 år. Hun har også fått beskjed om at papirene kommer i kveld eller i morgen.

Ansettelsen skulle egentlig behandles i midten av februar, men ble utsatt fordi fakultetet ikke hadde besvart en henvendelse fra Eftedals fagforening, Forskerforbundet.

Les også: Ingrid Eftedal hadde møte om oppsigelsessak.

Les også: Ingrid Eftedal får stor støtte, tirsdag skal oppsigelsessaken hennes behandles.

Finansieringsgrunnlag forsvant

Eftedal har vært seniorforsker og forskningsgruppeleder i barofysiologi tilknyttet MH-fakultetet ved NTNU. Som Universitetsavisa tidligere har omtalt, gikk universitetet til oppsigelse av Eftedal etter finansieringsgrunnlaget for forskningen forsvant.

- Når man kaller det «fast ekstern», så virker det gjerne som om jeg er fast ansatt. Men det er jeg ikke. Jeg må selv hente inn min egen lønn ved å søke om midler til forskningsprosjekter. Om jeg ikke får midler har jeg heller ingen stilling, forklarte hun til Universitetsavisa tidligere i år.

Les også: Ikke enig i konklusjonene fra innstillingen, nå utsettes oppsigelsessaken.

Les også: Mens hun ventet på oppsigelsessaken, fikk hun interesse fra Stortinget.

Les også: Sender brev til Moe og KD: - Vondt å se dyktige forskere miste gnisten.

Sykdom gjorde at hun ikke søkte

På grunn av sykdom kunne hun bare se på søknadsfristene gli forbi. Da ble det heller ingen midler.

- Når man jobber som forsker er man gjerne litt drevet av ønsker og drømmer. Det er et veldig spesielt system, men vi håper på en måte at det skal gå bra til slutt. Jeg er ikke i noe unik situasjon, men jeg har nok kloret meg fast litt lengre enn de fleste, sa Eftedal til UA.