Valgte ny leder av Samfundet

Jonas Strøm Scheie kapret seieren da Studentersamfundet avholdt valg.

Ut av fire kandidater var det Jonas Strøm Scheie som fikk sprette sjampanjen og ta på seg lederlua.
Ut av fire kandidater var det Jonas Strøm Scheie som fikk sprette sjampanjen og ta på seg lederlua.
Publisert Sist oppdatert
Fakta

Dette var resultatet

Første valgrunde:

  • Jonas Strøm Scheie - 107 stemmer (35,2 prosent)
  • Una Onsrund - 103 stemmer (33,9 prosent)
  • Jon Paulsen Skjerdingstad - 57 stemmer (18,8 prosent)
  • Cecilie Bjørnsdotter Raustein - 34 stemmer (11,2 prosent)

Andre valgrunde:

  • Jonas Strøm Scheie - 150 (52,6 prosent)
  • Una Onsrud - 127 (44,7 prosent)

I den årlige tradisjonen samlet medlemmer av Studentersamfundet i Trondheim seg i Storsalen for å avholde valg om leder for det neste året. Av i alt fire kandidater var det Jonas Strøm Scheie som gikk av med seieren.

- Som Samfundetleder vil jeg jobbe med de politiske saker som angår studenthverdagen. For eksempel leieprisene, kollektivprisene og lånekassa, sa han under utspørringa ifølge Under Dusken.

Den nye lederen tiltrer på Samfundets festmøte 17. mai.

Mer politisk profil

Studentavisa skriver at han jevnt over var mer opptatt enn sin motkandidat i andre votering av at Studentersamfundet skal forme en tydelig politisk profil.

Scheie sa en studenterorganisasjon skal stå fritt for å danne sin politiske profil. Han argumenterte for flere politiske resolusjoner og bruk av digital votering for å øke engasjementet og valgdeltakelsen.

Ikke mulig å stemme digitalt denne gang

I fjor var, som Universitetsavisa omtalte den gang, første gang i Samfundets historie at digital votering ble benyttet under valg ved Studentersamfundet. Dette da på grunn av koronapandemien.

Denne midlertidige løsningen finnes ikke lengre nå, men Studentersamfundet åpner for at det på sikt kan bli en permanent løsning.

- Et utvalg fra Rådet jobber med saken om å endre lovene som kan åpne for å legge til rette for digital votering igjen. Vi har foreløpig ingen dato for når det skal bli ferdig. Dette er det Storsalen som bestemmer, noe som krever at man vedtar et lovforslag som åpner for det, sier leder av Studentersamfundets råd, Sveinung Heide Vaskinn til Under Dusken.