Fyllinga i Nidelva har fått et navn

Studentersamfundet hadde offisiell åpning av den nylig ferdigstilte fyllinga onsdag. Den får navnet Samfundamentet.

- Den siste tiden har virkelig vist oss hvor kritisk det er å sikre kvikkleirefelt som dette, derfor føles det spesielt viktig å kunne åpne fyllinga i dag, sier Karen Mjør, leder i Studentersamfundet (til høyre) Med på feiringa var også Nina Salvesen og Sverre Heimstad Sørgjerd.
Publisert Sist oppdatert

— Vi utlyste en navnekonkurranse i september og håpte at vi kunne ha en fysisk åpning nå i januar. Nå ble ikke det forsvarlig, men heldigvis har vi blitt gode på digitale løsninger det siste året, forteller leder i Studentersamfundet, Karen Mjør.

Fyllinga er en motfylling med 25 000 tonn stein som skal sikre området mellom Studentersamfundet og NTNU Gløshaugen som ligger på kvikkleiregrunn. Tidligere har kvikkleiregrunnen gjort at det ikke har vært mulig med større utbyggingsprosjekt i området.

— Den siste tiden har virkelig vist oss hvor kritisk det er å sikre kvikkleirefelt som dette, derfor føles det spesielt viktig å kunne åpne fyllinga i dag, forteller Mjør i en pressemelding.

Fyllinga sikrer den eksisterende bygningsmassen, men åpner også for videre utbygning i området. Det gjør da at NTNU har mulighet for å bygge nedover mot Samfundet og muliggjør Studentersamfundets planlagte nybyggsprosjekt.

I fjor fikk Samfundet 35 millioner fra Velferdstinget og 40 millioner fra NTNU som endelig ga Samfundet den økonomiske sikkerheten til å påbegynne byggeprosjektet.

- At vi i dag åpner fyllinga gjør at vi er klare til å starte å bygge nybygget vårt allerede i november, sier Mjør.

Ferdigstilt fylling med nytt navn.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.