Gratis hurtigtester på campus

Studenter og ansatte kan hente hurtigtester fra mandag ettermiddag.

I slutten av august i fjor ble det delt ut flere tusen hurtigtester på NTNUs campuser for å masseteste studentene. Nå deles de ut utendørs.
I slutten av august i fjor ble det delt ut flere tusen hurtigtester på NTNUs campuser for å masseteste studentene. Nå deles de ut utendørs.
Publisert Sist oppdatert

I dag, mandag fra kl 12:00, starter NTNU utdeling av hurtigtester på campus til studenter og ansatte ved NTNU.

- Hurtigtestene blir delt ut til studenter og ansatte med symptomer eller som er nærkontakter til en smittet person. Det er foreløpig ikke snakk om jevnlig testing av studenter, men det kan bli aktuelt ved et stort utbrudd eller en forverret smittesituasjon. Dette vil i så fall skje i dialog med kommuneoverlege, skriver Bjørg Danielsen Kommunikasjonsavdelingen ved NTNU i en epost til Universitetsavisa.

Alle tester blir utlevert utendørs på grunn av hensynet til smittevern. Tester i Trondheim blir delt ut fra mandag 24. januar kl 12:00 -15:00 og hver dag i to uker fremover fra kl 08:00 til kl 15:00. Tidspunkter for Gjøvik og Ålesund finnes i faktaboksen under.

Det er satt opp brakker på Dragvoll, Moholt, Gløshaugen, Kalvskinnet og Hesthagen. NTNU deler ikke ut spyttester på nåværende tidspunkt. De må hentes på Leüthenhaven eller på parkeringsplassen hos XXL på Tiller.

Fakta

Her finner du testene

Trondheim:

  • Hesthagen: parkeringsplassen ved Handelshøyskolen
  • Kalvskinnet Sverres gt.
  • Gløshaugen: Utenfor gamle kjemi
  • Moholt: Parkeringsplass
  • Dragvoll: Edward Bulls veg, parkeringsplass

Ålesund:

  • Tester i Ålesund hentes i ekspedisjonen på alle ukedager hver dag fra kl. 08:00-15:45.

Gjøvik:

  • Tester i Gjøvik hentes fortrinnsvis ut på teststasjonen, som ligger ved Campus Arena Kallerud på hverdager fra 08:00-15:30.