Digital høst:

Frustrasjon over manglende involvering

Under torsdagens styremøte ble ledelsen kritisert over ikke å ha involvert organisasjonen mer i løpende beslutningsprosesser etter at pandemien slo inn.
Det er bedre å involvere organisasjonen i forkant enn å sende ut et vedtak som attpåtil er litt vanskelig å forholde seg til. Det skaper involvering, sa Tim Torvatn. 
        
            (Foto: Skjermdump.)

Det er bedre å involvere organisasjonen i forkant enn å sende ut et vedtak som attpåtil er litt vanskelig å forholde seg til. Det skaper involvering, sa Tim Torvatn.  Foto: Skjermdump.

(Endring fredag 08:45: Etter konsultasjon med Tim Torvatn er ordet «styret» skiftet ut med «organisasjonen» i ingress og billedtekst, da dette bedre reflekterer hans budskap.)

Hvordan NTNU best tar imot i ansatte og studenter kommende høst kom opp til debatt under styremøtet. Det skjedde da ledelsen orienterte styret om pandemisituasjonen og hvordan man legger an oppstart for studenter og ansatte etter sommerferien.

Tim Torvatn benyttet anledningen til å lufte en viss frustrasjon over beslutninger som er fattet, og måten de er tatt på. Han oppfordret rektor til å involvere organisasjonen i beslutningsprosessen innen beslutningene er fattet. Han siktet til vedtaket om at man ikke skal ha ordinære forelesninger i høstsemesteret.

- Jeg mener vi kunne ha tatt oss tid til å diskutere litt mer i organisasjonen, sa han.

Ansattrepresentanten mente det er bedre at rektor sender ut rammebetingelsene og ber organisasjonen om hjelp først.

- Slik kan man komme med forslag til hvordan vi kan håndtere disse betingelsene. Det er bedre enn å sende ut et vedtak som attpåtil er litt vanskelig å forholde seg til. Det skaper involvering og gjør at vi fanger variasjonen i læringsaktiviteter bedre, mente Torvatn.

LES OGSÅ: Tjora langet ut mot konkurransementaliteten

- Mer isolert på kontoret

Det har også vært uttrykt frustrasjoner over at NTNU ikke går lenger i å åpne campus for ansatte. Til dette kommenterte organisasjonsdirektør Ida Munkeby at man er inne i en prosess med gradvis gjenåpning.

- Det er en del hos oss som ikke helt skjønner hvorfor vi ikke kan åpne opp mer, når man ser at fysioterapeuter og frisører gjør det. Det er mye å si om det, la hun til, uten å utdype dette nærmere.

Aksel Tjora sluttet seg til Torvatns kommentar, og la til at han savner forutsigbarhet i beslutningsstrukturen.

- Mange av oss som har cellekontor kan stenge oss mer inne på kontoret enn hjemme. Det er en viss frustrasjon omkring dette blant ansatte, sa han.

Rektor Anne Borg kommenterte at dette også handler om transport til og fra arbeidsplass, hvor myndighetene har bestemt at UH-sektoren ikke skal bruke så mye offentlig transport til og fra jobb.

Til dette repliserte Tjora at når han tar buss til Dragvoll ser han bare unntaksvis andre ansatte, det er mest studenter.

- Trondheim er ikke Oslo. Dette smaker av overformynderi, la han til.

Rar russetid, rar studiestart

NTNU-ledelsen har gitt klar beskjed om at høstens undervisningssituasjon blir i all hovedsak av digital art. Det innebærer en formidabel utfordring for hele organisasjonen, framholdt prorektor for utdanning Berit Kjeldstad.

Tallenes tale for eksamensavvikling denne våren forteller at NTNU er størst på å ha studenter til eksamen, nesten dobbelt så stor som nummer to, UiO.

- Vi har 67 000 eksamensavviklinger. 4 000 studenter skal ha muntlig eksamen, fortalte hun.

I en situasjon hvor ingen større grupper får samles, er det særlig de nye studentene som vil oppleve en ny og fremmed situasjon.

- Vi prioriterer førsteårsstudenter med hensyn til å få til sosiale aktiviteter på campus, sa Kjeldstad.

Slike tiltak vil nødvendigvis bli begrenset av de strenge rammene for ansamlinger av større folkegrupper, samt krav til sosial avstand. Dette grep Tjora tak i.

- Førsteårsstudentene har hatt en veldig rar slutt på russetida, og nå får de en veldig rar start på studiene. Jeg synes synd på dem, sa han.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram

Foreslår studentfamilie

Tjora luftet et forslag om en ordning med «studentfamilier,» med små grupper som kan utgjøre et fellesskap.

- Jeg tenker meg at fem studenter fra samme kull og samme program settes sammen. De kan bli hjulpet av en fadder der det trengs. Slike grupper kan hjelpe hverandre både faglig og sosialt, gjerne noen med felles interesser og som ikke bor så langt fra hverandre, om man greier dette, sa Tjora.

Forslaget ble tatt entusiastisk imot fra flere rundt styrebordet. Så får tiden vise hvordan det eventuelt blir konkretisert og satt ut i livet.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Helseinnovatører får dansk forsterkning

Nå blir Universitetet i København med i Helseinnovatørskolen, sammen med NTNU, Karolinska og UiO.

Svensk universitet sier opp 180 ansatte

Det svenske universitetet Chalmers sier opp 180 ansatte på grunn av store pensjonskostnader.

Sykepleierutdanningen i Gjøvik får ingen nye studieplasser

Årsaken er at Sykehuset Innlandet ikke hadde kapasitet til flere praksisplasser.

Gratis parkering ved NTNU

Fra 15. juni kan ansatte ved NTNU i Trondheim parkere gratis.